szakacsreceptek.hu

Marinírozott csirkehús ázsiai zöldséggel

    

Finom csirke lágy tejfölös szószban ázsiai zöldségkeverékkel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csirkehús, kicsontozott600gramm
főzőtejszín200milliliter
kukoricakeményítő1teáskanál
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék)700gramm
napraforgó olaj3evőkanál
olivaolaj20milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
szójamártás20milliliter
-
víz200milliliter

1. A hús elkészítése

csirkehús, kicsontozott 600 gramm  szójamártás 20 milliliter  olivaolaj 20 milliliter  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A csirkehúst olajból, szójaszószból és őrölt pirospaprikából készült pácba rakjuk, és legalább néhány órát állni hagyjuk, de jobb ha 1 - 2 napig is benne hagyjuk.

A hús elkészítése

2. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

Egy tepsiben forró olajon mindkét oldaláról enyhén megpirítjuk a húst.

3. 

víz 200 milliliter

A húshoz vizet öntünk, és 30 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 700 gramm

A húshoz hozzáadjuk a mirelit zöldséget, újra felforraljuk, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.

Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket

5. Tejfölös habarás

főzőtejszín 200 milliliter  kukoricakeményítő 1 teáskanál

A tejfölben kukoricakeményítőt keverünk el. Hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és felforraljuk.

Tejfölös habarás

6. 

Ízlés szerint sózhatjuk.

7. Tálalás

Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés