szakacsreceptek.hu

Marinírozott csirkehús ázsiai zöldséggel

Marinírozott csirkehús ázsiai zöldséggel

    

Finom csirke lágy tejfölös szószban ázsiai zöldségkeverékkel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. A hús elkészítése

csirkehús, kicsontozott 600 gramm  szójamártás 20 milliliter  olivaolaj 20 milliliter  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A csirkehúst olajból, szójaszószból és őrölt pirospaprikából készült pácba rakjuk, és legalább néhány órát állni hagyjuk, de jobb ha 1 - 2 napig is benne hagyjuk.

A hús elkészítése

2. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

Egy tepsiben forró olajon mindkét oldaláról enyhén megpirítjuk a húst.

3. 

víz 200 milliliter

A húshoz vizet öntünk, és 30 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 700 gramm

A húshoz hozzáadjuk a mirelit zöldséget, újra felforraljuk, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.

Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket

5. Tejfölös habarás

főzőtejszín 200 milliliter  kukoricakeményítő 1 teáskanál

A tejfölben kukoricakeményítőt keverünk el. Hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és felforraljuk.

Tejfölös habarás

6. 

Ízlés szerint sózhatjuk.

7. Tálalás

Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

csirkehús, kicsontozott600gramm
főzőtejszín200milliliter
kukoricakeményítő1teáskanál
mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék)700gramm
napraforgó olaj3evőkanál
olivaolaj20milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
szójamártás20milliliter
-
víz200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés