szakacsreceptek.hu

Marinírozott csirkehús ázsiai zöldséggel

Finom csirke lágy tejfölös szószban ázsiai zöldségkeverékkel.

 

Adag: 6

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Csirkehús, kicsontozott600gramm
Főzőtejszín200milliliter
Kukoricakeményítő1teáskanál
Mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék)700gramm
Napraforgó olaj3evőkanál
Olivaolaj20milliliter
Piros paprika, őrölt2teáskanál
Szójamártás20milliliter
g
Víz200milliliter

1. A hús elkészítése

csirkehús, kicsontozott 600 g  szójamártás 20 ml  olivaolaj 20 ml  piros paprika, őrölt 2 TK

A csirkehúst olajból, szójaszószból és őrölt pirospaprikából készült pácba rakjuk, és legalább néhány órát állni hagyjuk, de jobb ha 1 - 2 napig is benne hagyjuk.

A hús elkészítése

2. 

napraforgó olaj 3 EK

Egy tepsiben forró olajon mindkét oldaláról enyhén megpirítjuk a húst.

3. 

víz 200 ml

A húshoz vizet öntünk, és 30 percig pároljuk.

4. Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket

mirelit zöldség (ázsiai zöldségeverék) 700 g

A húshoz hozzáadjuk a mirelit zöldséget, újra felforraljuk, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.

Hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket

5. Tejfölös habarás

főzőtejszín 200 ml  kukoricakeményítő 1 TK

A tejfölben kukoricakeményítőt keverünk el. Hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és felforraljuk.

Tejfölös habarás

6. 

Ízlés szerint sózhatjuk.

7. Tálalás

Főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés