szakacsreceptek.hu

Gombaleves fekete babbal

    

Sűrű leves ebédre vagy vacsorára.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya450gramm
fekete bab150gramm
fokhagyma2gerezd
majoránna-
petrezselyem zöldje-
rétesliszt40gramm
szárított gomba40gramm
1.75teáskanál
víz500milliliter
víz-
víz2liter

1. 

fekete bab 150 gramm  víz 500 milliliter

A babot éjszakára vízbe mártjuk.

2. 

szárított gomba 40 gramm  víz

A gombát vízbe mártjuk és egy ideig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

3. 

víz 1 liter   1.5 teáskanál

A babot leszűrjük és friss vízbe tesszük. Sózzuk és puhára főzzük (kb. 45 pecr - 1 óra). Hozzáadjuk a gombát.

4. 

burgonya 350 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

5. 

víz 1 liter

A burgonyát hozzáadjuk a leveshez, hozzáöntjük a vizet és 20 percig főzzük.

6. 

burgonya 100 gramm  rétesliszt 40 gramm

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és lágyra lereszeljük. Összekeverjük liszttel, ...

7. 

 ¼ teáskanál  petrezselyem zöldje

...egy kis sóval és apróra vágott petrezselyem zöldjével.

8. 

Az elkészített masszából galuskákat szaggatunk a levesbe.

9. 

fokhagyma 2 gerezd  majoránna

10 percig főzzük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és majoránnával ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés