RECEPTEK

Sertésnyelv tejfölös mártásban

Sertésnyelv tejfölös mártásban

Knédlivel tálaljuk. A főt nyelv kiváló ízű, mártás nélkül fogyasztható, kenyérrel, mustárral vagy tormával.

recept,recept fotó,sertésnyelv,tejföl (14-18%),Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Sertéshús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt1evőkanál
nemes babérlevél3darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertésnyelv800gramm
1.5teáskanál
tejföl (14-18%)200milliliter
víz1.5liter
víz3deciliter
zsírszegény tej 1,5%3deciliter

 

Recept

1. A nyelv főzése

sertésnyelv 800 gramm   1 teáskanál  víz 1.5 liter

Mossuk meg a sertésnyelveket, és főzzük sós vízben kb. l órán keresztül. Fedő alatt főzünk, gyorsabban főnek meg kuktafazékban, ahol csak körülbelül 30 percig kell főzni. Főzés után vegyük ki a nyelveket a vízből, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy meg tudjuk fogni őket, és lehámozni a felületükről a durva bőrt. Egyes helyeken könnyen eltávolítható, néhol viszont vékony rétegben kell bevágni. Célszerű eltávolítani a nagyon puha vagy kocsonyaszerű részeket, amelyek néha a nyelv gyökerénél vannak, az alsó oldalról.

2. Tejszínes savanyú mártás elkészítése

víz 3 deciliter  nemes babérlevél 3 darab   ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Adjunk babérlevelet, sót és fűszereket a ki mért húsleveshez, és főzzük 2-3 percig.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter  tejföl (14-18%) 200 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

A tejben keverjük össze a tejfölt és egy egyengetett evőkanál lisztet. Hozzáadjuk a húsleveshez a fűszerekkel együtt, és folyamatos keverés mellet főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót, vagy ha savanyúnak tűnik, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot.

4. 

Vágjuk szeletekre a nyelveket és tegyük a forró mártásba, keverjük össze.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit