Sertésnyelv tejfölös mártásban
Knédlivel tálaljuk. A főt nyelv kiváló ízű, mártás nélkül fogyasztható, kenyérrel, mustárral vagy tormával.
recept,recept fotó,sertésnyelv,tejföl (14-18%),Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertésnyelv | 800 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
víz | 1.5 | liter | |
víz | 3 | deciliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 3 | deciliter |
Recept
1. A nyelv főzése
sertésnyelv 800 gramm • só 1 teáskanál • víz 1.5 liter
Mossuk meg a sertésnyelveket, és főzzük sós vízben kb. l órán keresztül. Fedő alatt főzünk, gyorsabban főnek meg kuktafazékban, ahol csak körülbelül 30 percig kell főzni. Főzés után vegyük ki a nyelveket a vízből, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy meg tudjuk fogni őket, és lehámozni a felületükről a durva bőrt. Egyes helyeken könnyen eltávolítható, néhol viszont vékony rétegben kell bevágni. Célszerű eltávolítani a nagyon puha vagy kocsonyaszerű részeket, amelyek néha a nyelv gyökerénél vannak, az alsó oldalról.
2. Tejszínes savanyú mártás elkészítése
víz 3 deciliter • nemes babérlevél 3 darab • só ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Adjunk babérlevelet, sót és fűszereket a ki mért húsleveshez, és főzzük 2-3 percig.
3.
zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter • tejföl (14-18%) 200 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
A tejben keverjük össze a tejfölt és egy egyengetett evőkanál lisztet. Hozzáadjuk a húsleveshez a fűszerekkel együtt, és folyamatos keverés mellet főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót, vagy ha savanyúnak tűnik, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot.
4.
Vágjuk szeletekre a nyelveket és tegyük a forró mártásba, keverjük össze.
Jó étvágyat!