Káposztás leveles tésztából készült kalács
Sós, káposztás kalács a hideg téli napokra.
recept,recept fotó,zsírszalonna,kovászos káposzta,leveles tészta,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 150 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszalonna | 250 | gramm |
Recept
4.
kovászos káposzta 500 gramm • víz 100 milliliter
A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és összekeverjük. Vizet öntünk hozzá és rövid ideig hagyjuk párolni.
5.
tyúk tojás 3 darab • tejföl (14-18%) 250 gramm • Ementáli sajt 150 gramm
A párolt káposztát egy nagyobb lábasba helyezzük el, adjuk hozzá a sült szalonnát. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sajtot.
7.
A kihűlt káposzta masszát rakjuk a tésztára és tegyük a sütőbe 30 percre 200 hőfokon.
Jó étvágyat!