szakacsreceptek.hu

Káposztás leveles tésztából készült kalács

Káposztás leveles tésztából készült kalács

    

Sós, káposztás kalács a hideg téli napokra.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sós sütemények  

 

 
 
Ementáli sajt150gramm
hagyma100gramm
kovászos káposzta500gramm
kristálycukor3evőkanál
leveles tészta500gramm
tejföl (14-18%)250gramm
tyúk tojás3darab
víz100milliliter
zsírszalonna250gramm

1. 

zsírszalonna 250 gramm

A szalonnát kis kockákra vágjuk és megsütjük.

2. 

kristálycukor 3 evőkanál

A cukrot állandó keverés mellet karamellizáljuk.

3. 

hagyma 100 gramm

A karamellhez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Összekeverjük.

4. 

kovászos káposzta 500 gramm  víz 100 milliliter

A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és összekeverjük. Vizet öntünk hozzá és rövid ideig hagyjuk párolni.

5. 

tyúk tojás 3 darab  tejföl (14-18%) 250 gramm  Ementáli sajt 150 gramm

A párolt káposztát egy nagyobb lábasba helyezzük el, adjuk hozzá a sült szalonnát. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sajtot.

6. 

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát kinyújtjuk a sütő papíron a tepsi formájára.

7. 

A kihűlt káposzta masszát rakjuk a tésztára és tegyük a sütőbe 30 percre 200 hőfokon.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés