RECEPTEK

Káposztás leveles tésztából készült kalács

Káposztás leveles tésztából készült kalács

Sós, káposztás kalács a hideg téli napokra.

recept,recept fotó,zsírszalonna,kovászos káposzta,leveles tészta,Sós sütemények

Sós sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sós sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Ementáli sajt150gramm
hagyma100gramm
kovászos káposzta500gramm
kristálycukor3evőkanál
leveles tészta500gramm
tejföl (14-18%)250gramm
tyúk tojás3darab
víz100milliliter
zsírszalonna250gramm

 

Recept

1. 

zsírszalonna 250 gramm

A szalonnát kis kockákra vágjuk és megsütjük.

2. 

kristálycukor 3 evőkanál

A cukrot állandó keverés mellet karamellizáljuk.

3. 

hagyma 100 gramm

A karamellhez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Összekeverjük.

4. 

kovászos káposzta 500 gramm  víz 100 milliliter

A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és összekeverjük. Vizet öntünk hozzá és rövid ideig hagyjuk párolni.

5. 

tyúk tojás 3 darab  tejföl (14-18%) 250 gramm  Ementáli sajt 150 gramm

A párolt káposztát egy nagyobb lábasba helyezzük el, adjuk hozzá a sült szalonnát. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sajtot.

6. 

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát kinyújtjuk a sütő papíron a tepsi formájára.

7. 

A kihűlt káposzta masszát rakjuk a tésztára és tegyük a sütőbe 30 percre 200 hőfokon.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit