Káposztás leveles tésztából készült kalács

Sós, káposztás kalács a hideg téli napokra.
recept,recept fotó,zsírszalonna,kovászos káposzta,leveles tészta,Sós sütemények
Sós sütemények
Főzőcske
Adag
10
Adag tömege
206 g
Adag energiatartalma
517 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sós sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 150 576 | gramm kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 500 100 | gramm kcal | |
kristálycukor | 3 181 | evőkanál kcal | |
leveles tészta | 500 2000 | gramm kcal | |
tejföl (14-18%) | 250 400 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
zsírszalonna | 250 1600 | gramm kcal |
Recept



4.
kovászos káposzta 500 gramm • víz 100 milliliter
A savanyú káposztát átmossuk, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és összekeverjük. Vizet öntünk hozzá és rövid ideig hagyjuk párolni.

5.
tyúk tojás 3 darab • tejföl (14-18%) 250 gramm • Ementáli sajt 150 gramm
A párolt káposztát egy nagyobb lábasba helyezzük el, adjuk hozzá a sült szalonnát. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, adjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sajtot.


7.
A kihűlt káposzta masszát rakjuk a tésztára és tegyük a sütőbe 30 percre 200 hőfokon.

Jó étvágyat!