Káposztás kalács szalonnával
![Káposztás kalács szalonnával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000690/img_hu_4x3/kaposztas-kalacs-szalonnaval_00180.jpg)
Recept egy hagyományos kalácsra amely Kelet Szlovákiából származik. Káposzta leveshez tálalják vagy főételnek.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,füstölt szalonna,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
füstölt szalonna | 150 | gramm | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
sütőpor | ½ | csomag | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.2 | liter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000690/small/IMG_2968.jpg)
2.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor ½ csomag • vaj 80 gramm • zsírszegény tej 1,5% 0.2 liter • só ½ teáskanál • füstölt szalonna 150 gramm
Az káposztát összekeverjük a lisztel, sütőporral és egy kevés sóval. Hozzáadunk 100 ml tejet ( az eredeti receptben kefír szerepel ), vajat ( zsiradékot) és a kisült töpörtyűt. Kidolgozzuk a tésztát, amelyhez szükség szerint tejet adunk hozzá. A tészta elégé ragacsos ezért alaposan hintjük be lisztel a gyúrólapot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000690/small/IMG_3000.jpg)
3.
Kivajazott és lisztel meghintett sütőlapra rakjuk a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000690/small/IMG_3010.jpg)
4.
Előmelegített sütőben 30 - 40 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000690/small/IMG_3021.jpg)
Jó étvágyat!