szakacsreceptek.hu

Káposztás kalács szalonnával

    

Recept egy hagyományos kalácsra amely Kelet Szlovákiából származik. Káposzta leveshez tálalják vagy főételnek.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

55 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
füstölt szalonna150gramm
kovászos káposzta500gramm
rétesliszt300gramm
½teáskanál
sütőpor½csomag
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%0.2liter

1. 

kovászos káposzta 500 gramm

A káposztáról leöntjük a levet, és egy lapon apróra vágjuk.

2. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor ½ csomag  vaj 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 0.2 liter   ½ teáskanál  füstölt szalonna 150 gramm

Az káposztát összekeverjük a lisztel, sütőporral és egy kevés sóval. Hozzáadunk 100 ml tejet ( az eredeti receptben kefír szerepel ), vajat ( zsiradékot) és a kisült töpörtyűt. Kidolgozzuk a tésztát, amelyhez szükség szerint tejet adunk hozzá. A tészta elégé ragacsos ezért alaposan hintjük be lisztel a gyúrólapot.

3. 

Kivajazott és lisztel meghintett sütőlapra rakjuk a tésztát.

4. 

Előmelegített sütőben 30 - 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés