Káposztás kalács szalonnával
Recept egy hagyományos kalácsra amely Kelet Szlovákiából származik. Káposzta leveshez tálalják vagy főételnek.
recept,recept fotó,kovászos káposzta,füstölt szalonna,Sós sütemények
Sós sütemények
kategóriak
Sós sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
füstölt szalonna | 150 | gramm | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
sütőpor | ½ | csomag | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.2 | liter |
Recept
2.
rétesliszt 300 gramm • sütőpor ½ csomag • vaj 80 gramm • zsírszegény tej 1,5% 0.2 liter • só ½ teáskanál • füstölt szalonna 150 gramm
Az káposztát összekeverjük a lisztel, sütőporral és egy kevés sóval. Hozzáadunk 100 ml tejet ( az eredeti receptben kefír szerepel ), vajat ( zsiradékot) és a kisült töpörtyűt. Kidolgozzuk a tésztát, amelyhez szükség szerint tejet adunk hozzá. A tészta elégé ragacsos ezért alaposan hintjük be lisztel a gyúrólapot.
3.
Kivajazott és lisztel meghintett sütőlapra rakjuk a tésztát.
4.
Előmelegített sütőben 30 - 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!