Brokkolis sajtos rétes

Kitűnő sós rétes, nem csak különleges alkalmakra.
recept,recept fotó,brokkoli,leveles tészta,Ementáli sajt,juhsajt,Falatkák
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
| Ementáli sajt | 150 576 | gramm kcal | |
| brokkoli | 500 165 | gramm kcal | |
| fűszersó | 0 ?? | kcal | |
| juhsajt | 250 750 | gramm kcal | |
| köménymag, őrölt | 0 ?? | kcal | |
| leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
| szurokfű (oregánó) | 0 ?? | kcal | |
| só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept
1.
brokkoli 500 gramm • só ½ teáskanál
A brokkolit 10 percig főzzük sós vízben, majd leszűrjük, villával jól összetörjük, és hűlni hagyjuk.

2. Töltés
leveles tészta 400 gramm • juhsajt 250 gramm
A leveles tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk reszelt juhsajttal. Azt a szélét, amelyhez majd betekerjük, 8cm-re üresen hagyjuk.

3.
A juhsajtra rárakjuk a brokkolit.



6.
só • köménymag, őrölt • szurokfű (oregánó) • fűszersó
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét hurkapálcikával megszurkáljuk. Az egész rétest megkenjük tojással, megsózzuk, ízlés szerint megszórjuk köménnyel és zöldfűszerrel, vagy zöldfűszer sóval.

7. Sütés
Előmelegített sütőben 170°C-on 35 percig sütjük. Kihűlés után felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!























