szakacsreceptek.hu

Banános torta egressel és áfonyával.

    

Finom lágy sütemény cukor és liszt nélkül. Sok gyümölcsöt tartalmazó süteménynek magas a rost tartalma.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 240gramm
aszalt szilva100gramm
banán450gramm
darált mandula100gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
köszméte50gramm
mazsola100gramm
napraforgó olaj100milliliter
repceolaj1teáskanál
szódabikarbóna1teáskanál
víz80milliliter
zöldcitrom lé½evőkanál
áfonya 50gramm

1. 

banán 450 gramm  alma  240 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter

A turmixgépbe először egy kevés olajat teszünk, majd adagoljuk hozzá a banánt és az almát.

2. 

aszalt szilva 100 gramm  mazsola 100 gramm  víz 80 milliliter

Ezután a félbevágott szilvát és a mazsolát. Turmixoljuk.

3. 

darált mandula 100 gramm  zöldcitrom lé ½ evőkanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk az őrölt mandulát, fahéjat és a lime levét.

4. 

szódabikarbóna 1 teáskanál  repceolaj 1 teáskanál

Közvetlen az előtt hogy kiöntenénk a tésztát a kivajazott formába adjunk hozzá egy teáskanálnyi szódát.

5. 

köszméte 50 gramm  áfonya  50 gramm

A torta tetejére gyümölcsöket rakunk és bele nyomjuk óvatosan a tészta tetejébe.

6. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés