szakacsreceptek.hu

Csicseriborsólisztből készült golyócskák mandulával.

    

Besan ladoo (laduu) egy közkedvelt indiai desszert csicseriborsólisztből, ghí (tisztítot vaj) és cukorból készült.

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csicseriborsóliszt200gramm
darált mandula50gramm
porcukor150gramm
vaj150gramm
őrölt kardamon1teáskanál

1. 

csicseriborsóliszt 200 gramm

A lisztet egy serpenyőben 10 percig melegítjük állandó keverés mellet. Csak melegítjük és vigyázzunk hogy ne égjen oda.

2. 

vaj 150 gramm

Hozzáadjuk az olvasztott vajat.

3. 

20 percig, állandó keverés mellet főzzük.

4. 

őrölt kardamon 1 teáskanál

Hozzáadjuk a kardamomot...

5. 

darált mandula 50 gramm

....az őrölt mandulát és levesszük a tűzről.

6. 

porcukor 150 gramm

Hozzákeverjük a cukrot.

7. 

A masszát ezután hűlni hagyjuk. Miután szobahőmérsékletre lehűlt egy kis időre a hűtőbe rakjuk hogy keményebb legyen.

8. 

A masszából golyócskákat formálunk és mandula szirommal díszítjük. A hideg massza eléggé morzsálódik de a kezünk melegének köszönhetően egy kicsit fel enged és így tudjuk a golyócskákat formálni. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés