Csicseriborsólisztből készült golyócskák mandulával.
![Csicseriborsólisztből készült golyócskák mandulával.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001550/img_hu_4x3/csicseriborsolisztbol-keszult-golyocskak-mandulaval_00180.jpg)
Besan ladoo (laduu) egy közkedvelt indiai desszert csicseriborsólisztből, ghí (tisztítot vaj) és cukorból készült.
recept,recept fotó,csicseriborsóliszt,darált mandula,Egészséges sütemények,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes
Egészséges sütemények
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
csicseriborsóliszt | 200 | gramm | |
darált mandula | 50 | gramm | |
porcukor | 150 | gramm | |
vaj | 150 | gramm | |
őrölt kardamon | 1 | teáskanál |
Recept
1.
csicseriborsóliszt 200 gramm
A lisztet egy serpenyőben 10 percig melegítjük állandó keverés mellet. Csak melegítjük és vigyázzunk hogy ne égjen oda.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6306.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6308.jpg)
3.
20 percig, állandó keverés mellet főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6311.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6312.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6313.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6315.jpg)
7.
A masszát ezután hűlni hagyjuk. Miután szobahőmérsékletre lehűlt egy kis időre a hűtőbe rakjuk hogy keményebb legyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6319.jpg)
8.
A masszából golyócskákat formálunk és mandula szirommal díszítjük. A hideg massza eléggé morzsálódik de a kezünk melegének köszönhetően egy kicsit fel enged és így tudjuk a golyócskákat formálni. Hűvös helyen tároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6321.jpg)
Jó étvágyat!