Egészséges szilvás sütemény.

Lágyan savanykás frissítő szilvából készült sütemény, banános piskótával és agar-agar zselével.
recept,recept fotó,író (tejtermék),banán,aszalt szilva,szilva ,Egészséges sütemények
Egészséges sütemények
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
144 g
Adag energiatartalma
275 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Agar | 8 27 | gramm kcal | |
aszalt szilva | 100 271 | gramm kcal | |
banán | 280 266 | gramm kcal | |
dió | 150 1011 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
nyírfacukor | 3 108 | evőkanál kcal | |
szilva | 500 340 | gramm kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
zabpehely | 100 366 | gramm kcal | |
író (tejtermék) | 280 112 | milliliter kcal |
Recept
1.
író (tejtermék) 280 milliliter • zabpehely 100 gramm
A zabpelyhet ledaráljuk lágyra. Íróba áztatjuk 10 percre.


3.
banán 280 gramm • aszalt szilva 100 gramm
A banánt villával pépesítjük majd az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk.

4.
sütőpor 1 teáskanál • fahéj, őrölt ½ teáskanál • nyírfacukor 2 evőkanál
A írós-zabpelyhes tálba hozzászórjuk a diót, banánt, aszalt szilvát, sütőport, nyírfacukrot és a fahéjat. Az egészet kézi mixerrel átkeverjük.

5.
A kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk. Ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük. Sütés után a piskótát hagyjuk lehűlni.


7.
Majd mixerben pépesítjük.

8.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • Agar 8 gramm • nyírfacukor 1 evőkanál
A tejszínt egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a szilvás pürét, nyírfacukrot és az agar-agart. Amikor felforrt...

9.
...a masszát ráöntjük a piskótára. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!