RECEPTEK

Egészséges szilvás sütemény.

Egészséges szilvás sütemény.

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Lágyan savanykás frissítő szilvából készült sütemény, banános piskótával és agar-agar zselével.

recept,recept fotó,író (tejtermék),banán,aszalt szilva,szilva ,Egészséges sütemények

Egészséges sütemények

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

144 g

Adag energiatartalma

275 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Agar

8

27

gramm

kcal

aszalt szilva

100

271

gramm

kcal

banán

280

266

gramm

kcal

dió

150

1011

gramm

kcal

fahéj, őrölt

½

7

teáskanál

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

nyírfacukor

3

108

evőkanál

kcal

szilva

500

340

gramm

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

zabpehely

100

366

gramm

kcal

író (tejtermék)

280

112

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

író (tejtermék) 280 milliliter  zabpehely 100 gramm

A zabpelyhet ledaráljuk lágyra. Íróba áztatjuk 10 percre.

A zabpelyhet ledaráljuk lágyra. Íróba...

2. 

dió 150 gramm

A diót is lágyra ledaráljuk.

A diót is lágyra ledaráljuk....

3. 

banán 280 gramm  aszalt szilva 100 gramm

A banánt villával pépesítjük majd az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk.

A banánt villával pépesítjük majd az aszalt...

4. 

sütőpor 1 teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál  nyírfacukor 2 evőkanál

A írós-zabpelyhes tálba hozzászórjuk a diót, banánt, aszalt szilvát, sütőport, nyírfacukrot és a fahéjat. Az egészet kézi mixerrel átkeverjük.

A írós-zabpelyhes tálba hozzászórjuk a diót,...

5. 

A kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk. Ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük. Sütés után a piskótát hagyjuk lehűlni.

A kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk....

6. 

szilva  500 gramm

A szilvát megmossuk és kimagozzuk.

A szilvát megmossuk és kimagozzuk....

7. 

Majd mixerben pépesítjük.

Majd mixerben pépesítjük....

8. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  Agar 8 gramm  nyírfacukor 1 evőkanál

A tejszínt egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a szilvás pürét, nyírfacukrot és az agar-agart. Amikor felforrt...

A tejszínt egy lábasban felforraljuk,...

9. 

...a masszát ráöntjük a piskótára. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

...a masszát ráöntjük a piskótára. Hűvös...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés