szakacsreceptek.hu

Egészséges szilvás sütemény.

    

Lágyan savanykás frissítő szilvából készült sütemény, banános piskótával és agar-agar zselével.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Agar8gramm
aszalt szilva100gramm
banán280gramm
dió150gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
nyírfacukor3evőkanál
szilva 500gramm
sütőpor1teáskanál
zabpehely100gramm
író (tejtermék)280milliliter

1. 

író (tejtermék) 280 milliliter  zabpehely 100 gramm

A zabpelyhet ledaráljuk lágyra. Íróba áztatjuk 10 percre.

2. 

dió 150 gramm

A diót is lágyra ledaráljuk.

3. 

banán 280 gramm  aszalt szilva 100 gramm

A banánt villával pépesítjük majd az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk.

4. 

sütőpor 1 teáskanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál  nyírfacukor 2 evőkanál

A írós-zabpelyhes tálba hozzászórjuk a diót, banánt, aszalt szilvát, sütőport, nyírfacukrot és a fahéjat. Az egészet kézi mixerrel átkeverjük.

5. 

A kerek tortaformát sütőpapírral bélelünk. Ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig sütjük. Sütés után a piskótát hagyjuk lehűlni.

6. 

szilva  500 gramm

A szilvát megmossuk és kimagozzuk.

7. 

Majd mixerben pépesítjük.

8. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  Agar 8 gramm  nyírfacukor 1 evőkanál

A tejszínt egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a szilvás pürét, nyírfacukrot és az agar-agart. Amikor felforrt...

9. 

...a masszát ráöntjük a piskótára. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés