RECEPTEK

Banánkenyér

Banánkenyér

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Házilag elkészített egészséges, teljes kiőrlésű banánkenyér.

recept,recept fotó,banán,finomliszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

banán

100

95

gramm

kcal

finomliszt

250

868

gramm

kcal

méz

1

50

evőkanál

kcal

olivaolaj

1

132

evőkanál

kcal

szárított (instant) élesztő

2

40

teáskanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

teljes kiőrlésű liszt

100

335

gramm

kcal

vaj

1

111

evőkanál

kcal

vaníliacukor

1

19

teáskanál

kcal

víz

150

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

50

24

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

víz 150 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  olivaolaj 1 evőkanál  vaj 1 evőkanál  méz  1 evőkanál  banán 100 gramm

A dagasztó és sütő edénybe vizet, tejet (szobahőmérsékletű) és olajat öntünk. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, mézet és a villával összetört banánt.

A dagasztó és sütő edénybe vizet, tejet...

2. 

 1 teáskanál  vaníliacukor 1 teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 100 gramm  finomliszt 250 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

A folyékony kenyérmasszára rászórjuk a száraz hozzávalókat. A legvégén hozzáadjuk az élesztőt.

A folyékony kenyérmasszára rászórjuk a...

3. 

Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Teljes kiőrlésű
Idő: kb 3,5 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A kenyér héjának színe: világos

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyér lágyan édeskés, nagyon finom vajjal és mézzel megkenve, de szintén ízletes tavaszi hagymával és friss retekkel is.

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni...

5. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés