Banánkenyér
Házilag elkészített egészséges, teljes kiőrlésű banánkenyér.
recept,recept fotó,banán,finomliszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 100 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
méz | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
szárított (instant) élesztő | 2 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű liszt | 100 | gramm | |
vaj | 1 | evőkanál | |
vaníliacukor | 1 | teáskanál | |
víz | 150 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
víz 150 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • olivaolaj 1 evőkanál • vaj 1 evőkanál • méz 1 evőkanál • banán 100 gramm
A dagasztó és sütő edénybe vizet, tejet (szobahőmérsékletű) és olajat öntünk. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, mézet és a villával összetört banánt.

2.
só 1 teáskanál • vaníliacukor 1 teáskanál • teljes kiőrlésű liszt 100 gramm • finomliszt 250 gramm • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
A folyékony kenyérmasszára rászórjuk a száraz hozzávalókat. A legvégén hozzáadjuk az élesztőt.

3.
Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Teljes kiőrlésű
Idő: kb 3,5 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A kenyér héjának színe: világos
4.
Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyér lágyan édeskés, nagyon finom vajjal és mézzel megkenve, de szintén ízletes tavaszi hagymával és friss retekkel is.

5. A tippünk
Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.
Jó étvágyat!