szakacsreceptek.hu

Banánkenyér

     

Házilag elkészített egészséges, teljes kiőrlésű banánkenyér.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Banán100gramm
Finomliszt250gramm
Méz 1evőkanál
Olivaolaj1evőkanál
Szárított (instant) élesztő2teáskanál
1teáskanál
Teljes kiőrlésű liszt100gramm
Vaj1evőkanál
Vaníliacukor1teáskanál
Víz150milliliter
Zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. 

víz 150 ml  zsírszegény tej 1,5% 50 ml  olivaolaj 1 EK  vaj 1 EK  méz  1 EK  banán 100 g

A dagasztó és sütő edénybe vizet, tejet (szobahőmérsékletű) és olajat öntünk. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, mézet és a villával összetört banánt.

2. 

 1 TK  vaníliacukor 1 TK  teljes kiőrlésű liszt 100 g  finomliszt 250 g  szárított (instant) élesztő 2 TK

A folyékony kenyérmasszára rászórjuk a száraz hozzávalókat. A legvégén hozzáadjuk az élesztőt.

3. 

Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Teljes kiőrlésű
Idő: kb 3,5 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A kenyér héjának színe: világos

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyér lágyan édeskés, nagyon finom vajjal és mézzel megkenve, de szintén ízletes tavaszi hagymával és friss retekkel is.

5. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés