szakacsreceptek.hu

Banánkenyér

    

Házilag elkészített egészséges, teljes kiőrlésű banánkenyér.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
banán100gramm
finomliszt250gramm
méz 1evőkanál
olivaolaj1evőkanál
szárított (instant) élesztő2teáskanál
1teáskanál
teljes kiőrlésű liszt100gramm
vaj1evőkanál
vaníliacukor1teáskanál
víz150milliliter
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. 

víz 150 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  olivaolaj 1 evőkanál  vaj 1 evőkanál  méz  1 evőkanál  banán 100 gramm

A dagasztó és sütő edénybe vizet, tejet (szobahőmérsékletű) és olajat öntünk. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, mézet és a villával összetört banánt.

2. 

 1 teáskanál  vaníliacukor 1 teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 100 gramm  finomliszt 250 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

A folyékony kenyérmasszára rászórjuk a száraz hozzávalókat. A legvégén hozzáadjuk az élesztőt.

3. 

Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Teljes kiőrlésű
Idő: kb 3,5 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A kenyér héjának színe: világos

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyér lágyan édeskés, nagyon finom vajjal és mézzel megkenve, de szintén ízletes tavaszi hagymával és friss retekkel is.

5. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés