szakacsreceptek.hu

Banánkenyér

Banánkenyér

    

Házilag elkészített egészséges, teljes kiőrlésű banánkenyér.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

víz 150 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  olivaolaj 1 evőkanál  vaj 1 evőkanál  méz  1 evőkanál  banán 100 gramm

A dagasztó és sütő edénybe vizet, tejet (szobahőmérsékletű) és olajat öntünk. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat, mézet és a villával összetört banánt.

2. 

 1 teáskanál  vaníliacukor 1 teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 100 gramm  finomliszt 250 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

A folyékony kenyérmasszára rászórjuk a száraz hozzávalókat. A legvégén hozzáadjuk az élesztőt.

3. 

Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Teljes kiőrlésű
Idő: kb 3,5 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A kenyér héjának színe: világos

4. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kenyér lágyan édeskés, nagyon finom vajjal és mézzel megkenve, de szintén ízletes tavaszi hagymával és friss retekkel is.

5. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

banán100gramm
finomliszt250gramm
méz 1evőkanál
olivaolaj1evőkanál
szárított (instant) élesztő2teáskanál
1teáskanál
teljes kiőrlésű liszt100gramm
vaj1evőkanál
vaníliacukor1teáskanál
víz150milliliter
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés