RECEPTEK

Fokhagymás kenyér

Fokhagymás kenyér

Házilag készült illatos, egészséges fokhagymás kenyér.

recept,recept fotó,fokhagyma,finomliszt,szárított fokhagyma,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt400gramm
fokhagyma3gerezd
kemény sajt3evőkanál
kristálycukor1evőkanál
olivaolaj2evőkanál
szárított (instant) élesztő2teáskanál
szárított bazsalikom¾teáskanál
szárított fokhagyma¾teáskanál
szárított metélőhagyma2teáskanál
1.5teáskanál
víz250milliliter

 

Recept

1. 

víz 250 milliliter  olivaolaj 2 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál   1.5 teáskanál  fokhagyma 3 gerezd  kemény sajt 3 evőkanál  finomliszt 400 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  szárított bazsalikom ¾ teáskanál  szárított metélőhagyma 2 teáskanál  szárított fokhagyma ¾ teáskanál  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat (préselt fokhagyma, reszelt sajt) + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe.

2. 

Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A héja színe: közepesen sötét

3. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.

4. 

A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit