szakacsreceptek.hu

Fokhagymás kenyér

Házilag készült illatos, egészséges fokhagymás kenyér.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Finomliszt400gramm
Fokhagyma3gerezd
Kemény sajt3evőkanál
Kristálycukor1evőkanál
Olivaolaj2evőkanál
Szárított (instant) élesztő2teáskanál
Szárított bazsalikom¾teáskanál
Szárított fokhagyma¾teáskanál
Szárított metélőhagyma2teáskanál
1.5teáskanál
Víz250milliliter

1. 

víz 250 ml  olivaolaj 2 EK  kristálycukor 1 EK   1.5 TK  fokhagyma 3 gerezd  kemény sajt 3 EK  finomliszt 400 g  fekete bors, őrölt ¼ TK  szárított bazsalikom ¾ TK  szárított metélőhagyma 2 TK  szárított fokhagyma ¾ TK  szárított (instant) élesztő 2 TK

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat (préselt fokhagyma, reszelt sajt) + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe.

2. 

Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A héja színe: közepesen sötét

3. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.

4. 

A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés