Fokhagymás kenyér
Házilag készült illatos, egészséges fokhagymás kenyér.
recept,recept fotó,fokhagyma,finomliszt,szárított fokhagyma,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 400 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
kemény sajt | 3 | evőkanál | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
szárított (instant) élesztő | 2 | teáskanál | |
szárított bazsalikom | ¾ | teáskanál | |
szárított fokhagyma | ¾ | teáskanál | |
szárított metélőhagyma | 2 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 250 | milliliter |
Recept
1.
víz 250 milliliter • olivaolaj 2 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • só 1.5 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd • kemény sajt 3 evőkanál • finomliszt 400 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • szárított bazsalikom ¾ teáskanál • szárított metélőhagyma 2 teáskanál • szárított fokhagyma ¾ teáskanál • szárított (instant) élesztő 2 teáskanál
A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat (préselt fokhagyma, reszelt sajt) + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe.
2.
Az edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, beállítjuk és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
A héja színe: közepesen sötét
3.
Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.
4.
A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)
Jó étvágyat!