szakacsreceptek.hu

Finom házi kenyér

    

Nagyon ízletes házi kenyér saját alapanyagokból.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
almaecet1evőkanál
búzakorpa1evőkanál
finomliszt300gramm
kristálycukor1teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
napraforgómag2evőkanál
olivaolaj2evőkanál
szárított (instant) élesztő3teáskanál
2teáskanál
teljes kiőrlésű liszt240gramm
víz250milliliter
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. Útmutatás

víz 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  olivaolaj 2 evőkanál  almaecet 1 evőkanál   2 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 300 gramm  teljes kiőrlésű liszt 240 gramm  napraforgómag 2 evőkanál  búzakorpa 1 evőkanál  köménymag, darált ½ teáskanál  szárított (instant) élesztő 3 teáskanál

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe. Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 900g
A héja színe: közepesen sötét

Útmutatás

2. 

A fentebb leírt masszából készített kenyeret megsüthetjük kézi dagasztás és kelesztés után sütőben is.

3. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

4. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés