RECEPTEK

Finom házi kenyér

Finom házi kenyér

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Nagyon ízletes házi kenyér saját alapanyagokból.

recept,recept fotó,finomliszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

almaecet

1

4

evőkanál

kcal

búzakorpa

1

32

evőkanál

kcal

finomliszt

300

1041

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

napraforgómag

2

175

evőkanál

kcal

olivaolaj

2

264

evőkanál

kcal

szárított (instant) élesztő

3

59

teáskanál

kcal

2

0

teáskanál

kcal

teljes kiőrlésű liszt

240

804

gramm

kcal

víz

250

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

100

48

milliliter

kcal

 

Recept

1. Útmutatás

víz 250 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  olivaolaj 2 evőkanál  almaecet 1 evőkanál   2 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 300 gramm  teljes kiőrlésű liszt 240 gramm  napraforgómag 2 evőkanál  búzakorpa 1 evőkanál  köménymag, darált ½ teáskanál  szárított (instant) élesztő 3 teáskanál

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz hozzávalókat + élesztőt ebben a sorrendben beleöntjük és beleszórjuk a kenyérsütő edénybe. Az edényt belehelyezzük a kenyérsütőgépbe, beállítjuk, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: 3 óra
Cipó mérete: 900g
A héja színe: közepesen sötét

A folyékony (szoba hőmérsékletű) és száraz...

2. 

A fentebb leírt masszából készített kenyeret megsüthetjük kézi dagasztás és kelesztés után sütőben is.

A fentebb leírt masszából készített kenyeret...

3. 

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni hagyjuk a kenyérsütő edényben, majd utána kiborítjuk - ideális egy rácsra borítani majd hagyjuk teljesen kihűlni.A dagasztó lapátot kivesszük, majd a kenyeret felszeleteljük.

Sütés után a kenyeret néhány percig hűlni...

4. A tippünk

Mivel a dagasztólapát eléggé nehezen szedhető ki a megsült kenyérből, és szintén a kenyérben kisebb-nagyobb mélyedés marad, ezért ajánlatos odafigyelni a dagasztás idejére, és az utolsó keverés után a dagasztó lapátkát gyorsan a tésztából kivenni, és a kenyeret lapát nélkül sütni tovább.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés