szakacsreceptek.hu

Írós kenyér

    

Klasszikus kenyér, nem csak tepertős kenőhöz :)

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt250gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor½teáskanál
rozsliszt, kenyérre125gramm
1.5teáskanál
-
víz-
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
író (tejtermék)250milliliter

1. 

finomliszt 250 gramm   1.5 teáskanál  rozsliszt, kenyérre 125 gramm

A dagasztó edénybe beleszórjuk mindkét lisztet, és hozzáadjuk a sót.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  friss élesztő 20 gramm  kristálycukor ½ teáskanál

Meleg tejben élesztőt cukorral keverünk el, és kovászt készítünk belőle.

3. 

író (tejtermék) 250 milliliter

A kovászt és az írót hozzáadjuk a liszthez.A dagasztó edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, és beállítjuk a programot.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 700 g
A héja színe: világos

4. 

víz 

A kenyeret megsüthetjük a sütőben is. Ha nagyobb kenyeret szeretnénk, megduplázhatjuk az alapanyagokat. A kelés után a kenyeret liszttel meghintett gyúródeszkán cipó formára formázzuk. Áthelyezzük a tepsire és megkenjük sós vízzel, majd előmelegített sütőben 185°C-on kb 20 sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés