Írós kenyér
Klasszikus kenyér, nem csak tepertős kenőhöz :)
recept,recept fotó,finomliszt,író (tejtermék),rozsliszt, kenyérre,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
rozsliszt, kenyérre | 125 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter | |
író (tejtermék) | 250 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • só 1.5 teáskanál • rozsliszt, kenyérre 125 gramm
A dagasztó edénybe beleszórjuk mindkét lisztet, és hozzáadjuk a sót.
2.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
Meleg tejben élesztőt cukorral keverünk el, és kovászt készítünk belőle.
3.
író (tejtermék) 250 milliliter
A kovászt és az írót hozzáadjuk a liszthez.A dagasztó edényt belehelyezzük a házi kenyérsütőbe, és beállítjuk a programot.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 700 g
A héja színe: világos
Jó étvágyat!