szakacsreceptek.hu

Cipó leveshez

Cipó leveshez

    

Így készítsünk házi cipót a krémlevesekhez - Ebben tálalva még jobban esik.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Kenyér  Laktózmentes  

 

 
 
finomliszt500gramm
finomliszt-
friss élesztő20gramm
napraforgó olaj-
-
víz320milliliter

1. 

finomliszt 500 gramm  friss élesztő 20 gramm    víz 320 milliliter

A liszthez, keverjük hozzá langyos vizet a sót, olajat, és morzsoljuk bele az élesztőt és jól dolgozzuk össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény, fényes, és lejön a kézről. Takarjuk le, és kelesszük körülbelül egy órán át.

2. 

finomliszt  napraforgó olaj

Amikor a duplájára nő, tegyük át lisztezett felületre, gyúrjuk át, és formázzunk belőle 8 egyforma bucit. Ezután a tésztákat gömbölyítjük. Egy kompótos tányért vagy egy másfajta kis tányért megfordítjuk és olajjal megkenjük.

3. 

A tésztát ráhelyezzük a tálkára és jól hozzá nyomkodjuk, hogy ne maradjanak alatta levegő buborékok. Szükség szerint a tésztát óvatosan széthúzzuk a tányérka alsó széléhez. Így készítjük el a többi cipót is.

4. 

A tésztát a tányérokkal együtt sütőlapra helyezzük és kelesszük még 10 percig.

5. 

Ezután a tányérkákkal együtt az előmelegített sütőben 200°C cca 25 percig sütjük.

6. 

Miután a cipók kisültek levesszük a tányérkákat amin sültek. Lezárt edényben akár 2 - 3 napig is tárolhatjuk. A cipók kemények lesznek. Ha azt szeretnénk elérni hogy puhák és melegek legyenek, tálalás előtt mikrosütőben felmelegíthetjük, 30 másodpercen keresztül.

7. 

Amennyiben nem rendelkezünk elegendő tányérkával, miután kihűltek ezeket újra felhasználhatjuk. A tésztával dolgozhatunk hosszabb időn keresztül.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés