RECEPTEK

Házi párolt knédli

Házi párolt knédli

Egyszerű recept a párolt knédlire. Az elkészített knédli hossza kb. 25cm.

recept,recept fotó,darás liszt,friss élesztő,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes

Knédli

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt250gramm
finomliszt-
friss élesztő20gramm
kristálycukor-
½teáskanál
víz150milliliter

 

Recept

1. 

darás liszt 250 gramm  víz 150 milliliter  friss élesztő 20 gramm   ½ teáskanál  kristálycukor

Egy tálba szórjuk a darás lisztet, hozzáadjuk a vizet, élesztőt, sót és egy csipetnyi cukrot.

2. 

Fakanállal kikeverjük a tésztát, amelyet konyhai törlővel lefedve meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyunk.

3. 

finomliszt

A kidolgozott tésztából, lisztel meghintett gyúrólapon knédli formát formázunk. Majd a knédlit pároló edénybe tesszük és 15 percig pároljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés