Lágy párolt knédli
recept,recept fotó,friss élesztő,zsírszegény tej 1,5%,rétesliszt,Knédli
Knédli
kategóriak
Knédli
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
rétesliszt | 260 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | ½ | darab | |
víz | 0.05 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1. A kovász elkészítéses
friss élesztő 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál
A langyos tejbe egy kis cukorral szétmorzsoljuk az élesztőt, majd állni hagyjuk.
2. Tészta elkészítéses
rétesliszt 260 gramm • tyúk tojás ½ darab • só ½ teáskanál • víz 0.05 liter
Egy tálba lisztet, sót, tojást, és langyos vizet öntünk, majd hozzáadjuk a kovászt. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkre. Amennyiben a tészta nagyon sűrű, úgy egy kis vizet adunk hozzá. Meghintjük egy kis liszttel és 30 percre meleg helyre tesszük kelni.
3.
A tésztát a megkelést követően egy lisztel meghintett gyúrólapra borítjuk ki, majd knédli formára formáljuk.
4. A knédli párolása
Kb. 20 percig pároljuk.
Jó étvágyat!