szakacsreceptek.hu

Lágy párolt knédli

Lágy párolt knédli

    

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Knédli  

 

1. A kovász elkészítéses

friss élesztő 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  kristálycukor ½ teáskanál

A langyos tejbe egy kis cukorral szétmorzsoljuk az élesztőt, majd állni hagyjuk.

A kovász elkészítéses

2. Tészta elkészítéses

rétesliszt 260 gramm  tyúk tojás ½ darab   ½ teáskanál  víz 0.05 liter

Egy tálba lisztet, sót, tojást, és langyos vizet öntünk, majd hozzáadjuk a kovászt. Kézzel kidolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkre. Amennyiben a tészta nagyon sűrű, úgy egy kis vizet adunk hozzá. Meghintjük egy kis liszttel és 30 percre meleg helyre tesszük kelni.

Tészta elkészítéses

3. 

A tésztát a megkelést követően egy lisztel meghintett gyúrólapra borítjuk ki, majd knédli formára formáljuk.

4. A knédli párolása

Kb. 20 percig pároljuk.

A knédli párolása

5. 

napraforgó olaj

Párolást követően a knédlit megkenjük olajjal, hogy a felszíne puha maradjon.

Jó étvágyat!

friss élesztő20gramm
kristálycukor½teáskanál
napraforgó olaj-
rétesliszt260gramm
½teáskanál
tyúk tojás½darab
víz0.05liter
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés