RECEPTEK

Kelkáposzta főzelék csirke raguval

Kelkáposzta főzelék csirke raguval

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ízletes kelkáposzta főzelék csirke darabokkal. Tükörtojással és friss kenyérrel tálaljuk.

recept,recept fotó,csirkemell,kel,fokhagyma,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Adag tömege

444 g

Adag energiatartalma

303 kcal

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

250

230

gramm

kcal

csirkemell

500

550

gramm

kcal

finomliszt

45

157

gramm

kcal

fokhagyma

4

22

gerezd

kcal

hagyma

130

58

gramm

kcal

kel

750

218

gramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

olivaolaj

40

352

milliliter

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

víz

500

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

400

192

milliliter

kcal

 

Recept

1. Csirke ragu

csirkemell 500 gramm  hagyma 80 gramm  olivaolaj 20 milliliter

A csirke mellet megmossuk, és felvágjuk. A hagymást megpucoljuk és apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk.

A csirke mellet megmossuk, és felvágjuk. A...

2. 

A hagymához hozzáadjuk az elkészített húsokat, és pirítjuk.

A hagymához hozzáadjuk az elkészített...

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  víz 400 milliliter

A húst levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát és a sót, majd jól megkeverjük. Felöntjük vízzel és visszahelyezzük főni. Fedő alatt 30-40 percig főzzük.

A húst levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a...

4. 

finomliszt 15 gramm

A húst meghintjük liszttel és átkeverjük. A hús leve picit megsűrűsödik.

A húst meghintjük liszttel és átkeverjük. A...

5. Kelkáposzta főzelék

hagyma 50 gramm  olivaolaj 20 milliliter

Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk, és olajon megpirítjuk.

Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk, és olajon...

6. 

kel 750 gramm

A kelkáposztát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd apróra vágjuk.

A kelkáposztát megmossuk, negyedekre vágjuk,...

7. 

 ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A kelkáposztát a hagymához tesszük, megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd megkeverjük.

A kelkáposztát a hagymához tesszük,...

8. 

burgonya 250 gramm  víz 100 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  finomliszt 30 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a kelkáposztához, vízzel felöntjük, megkeverjük, és időnkénti keverés mellett 20 percig puhára pároljuk. Tejben lisztet keverünk el, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk. Ha a főzelék túl sűrű szükség szerint tejet adunk hozzá. A végén préselt foghagymával ízesítjük, és ízlés szerint sózzuk.

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kis...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés