szakacsreceptek.hu

Kelkáposzta főzelék csirke raguval

    

Ízletes kelkáposzta főzelék csirke darabokkal. Tükörtojással és friss kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya250gramm
csirkemell500gramm
finomliszt45gramm
fokhagyma4gerezd
hagyma130gramm
kel750gramm
köménymag, darált½teáskanál
olivaolaj40milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
1.5teáskanál
víz500milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. Csirke ragu

csirkemell 500 gramm  hagyma 80 gramm  olivaolaj 20 milliliter

A csirke mellet megmossuk, és felvágjuk. A hagymást megpucoljuk és apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk.

Csirke ragu

2. 

A hagymához hozzáadjuk az elkészített húsokat, és pirítjuk.

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál   1 teáskanál  víz 400 milliliter

A húst levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát és a sót, majd jól megkeverjük. Felöntjük vízzel és visszahelyezzük főni. Fedő alatt 30-40 percig főzzük.

4. 

finomliszt 15 gramm

A húst meghintjük liszttel és átkeverjük. A hús leve picit megsűrűsödik.

5. Kelkáposzta főzelék

hagyma 50 gramm  olivaolaj 20 milliliter

Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk, és olajon megpirítjuk.

Kelkáposzta főzelék

6. 

kel 750 gramm

A kelkáposztát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd apróra vágjuk.

7. 

 ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A kelkáposztát a hagymához tesszük, megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd megkeverjük.

8. 

burgonya 250 gramm  víz 100 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  finomliszt 30 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a kelkáposztához, vízzel felöntjük, megkeverjük, és időnkénti keverés mellett 20 percig puhára pároljuk. Tejben lisztet keverünk el, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk. Ha a főzelék túl sűrű szükség szerint tejet adunk hozzá. A végén préselt foghagymával ízesítjük, és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés