Kelkáposzta főzelék csirke raguval

Ízletes kelkáposzta főzelék csirke darabokkal. Tükörtojással és friss kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,kel,fokhagyma,Csirkehús,Szezonális receptek
Csirkehús
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
444 g
Adag energiatartalma
303 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
| csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
| finomliszt | 45 157 | gramm kcal | |
| fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
| hagyma | 130 58 | gramm kcal | |
| kel | 750 218 | gramm kcal | |
| köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| olivaolaj | 40 352 | milliliter kcal | |
| piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
| só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
| víz | 500 0 | milliliter kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1. Csirke ragu
csirkemell 500 gramm • hagyma 80 gramm • olivaolaj 20 milliliter
A csirke mellet megmossuk, és felvágjuk. A hagymást megpucoljuk és apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk.

2.
A hagymához hozzáadjuk az elkészített húsokat, és pirítjuk.

3.
piros paprika, őrölt 2 teáskanál • só 1 teáskanál • víz 400 milliliter
A húst levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát és a sót, majd jól megkeverjük. Felöntjük vízzel és visszahelyezzük főni. Fedő alatt 30-40 percig főzzük.


5. Kelkáposzta főzelék
hagyma 50 gramm • olivaolaj 20 milliliter
Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk, és olajon megpirítjuk.


7.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A kelkáposztát a hagymához tesszük, megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd megkeverjük.

8.
burgonya 250 gramm • víz 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • finomliszt 30 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a kelkáposztához, vízzel felöntjük, megkeverjük, és időnkénti keverés mellett 20 percig puhára pároljuk. Tejben lisztet keverünk el, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk. Ha a főzelék túl sűrű szükség szerint tejet adunk hozzá. A végén préselt foghagymával ízesítjük, és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!























