szakacsreceptek.hu

Kelkáposzta főzelék csirke raguval

Ízletes kelkáposzta főzelék csirke darabokkal. Tükörtojással és friss kenyérrel tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya250gramm
Csirkemell500gramm
Finomliszt45gramm
Fokhagyma4gerezd
Hagyma130gramm
Kel750gramm
Köménymag, darált½teáskanál
Olivaolaj40milliliter
Piros paprika, őrölt2teáskanál
1.5teáskanál
Víz500milliliter
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. Csirke ragu

csirkemell 500 g  hagyma 80 g  olivaolaj 20 ml

A csirke mellet megmossuk, és felvágjuk. A hagymást megpucoljuk és apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk.

Csirke ragu

2. 

A hagymához hozzáadjuk az elkészített húsokat, és pirítjuk.

3. 

piros paprika, őrölt 2 TK   1 TK  víz 400 ml

A húst levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát és a sót, majd jól megkeverjük. Felöntjük vízzel és visszahelyezzük főni. Fedő alatt 30-40 percig főzzük.

4. 

finomliszt 15 g

A húst meghintjük liszttel és átkeverjük. A hús leve picit megsűrűsödik.

5. Kelkáposzta főzelék

hagyma 50 g  olivaolaj 20 ml

Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk, és olajon megpirítjuk.

Kelkáposzta főzelék

6. 

kel 750 g

A kelkáposztát megmossuk, negyedekre vágjuk, majd apróra vágjuk.

7. 

 ½ TK  köménymag, darált ½ TK

A kelkáposztát a hagymához tesszük, megsózzuk, köménnyel ízesítjük, majd megkeverjük.

8. 

burgonya 250 g  víz 100 ml  zsírszegény tej 1,5% 400 ml  finomliszt 30 g  fokhagyma 4 gerezd

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Majd hozzáadjuk a kelkáposztához, vízzel felöntjük, megkeverjük, és időnkénti keverés mellett 20 percig puhára pároljuk. Tejben lisztet keverünk el, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk. Ha a főzelék túl sűrű szükség szerint tejet adunk hozzá. A végén préselt foghagymával ízesítjük, és ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés