szakacsreceptek.hu

Marcipános karácsonyfák

Ropogós finom kis karácsonyfák, amelyeknek senki sem tud ellenállni. Biztos a kedvencévé válnak.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 400 gramm  vaj 250 gramm  porcukor 150 gramm    sütőpor 1 teáskanál  marcipán 200 gramm

A lisztet együtt a vajjal, cukorral, sütőporral és a reszelt marcipánnal összekeverjük. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet hagyunk egy órán át a hűvösben állni.

A tészta elkészítése

2. Tojásfehérje díszítés

ételfesték, zöld  tojásfehérje 2 darab  porcukor 300 gramm

A tojásfehérjéből habot keverünk, majd fokozatosan cukrot adunk hozzá. A masszához hozzáadunk egy csepp zöld ételfesték gélt vagy ételfesték port.

Tojásfehérje díszítés

3. A tészta kinyújtása.

A tésztát lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtjuk 5 mm vastagra. Karácsonyfa formákat vágunk ki.

A tészta kinyújtása.

4. Díszítés

A a kis karácsonyfákat sütőpapírral bélelt sütő lapra helyezzük. Mindegyik karácsonyfát körbe díszíthetjük színezet tojás fehérje masszával.Néhány fácskát egészen be boríthatjuk.

Díszítés

5. Sütés

Előre melegített sütőben 180°C hőmérsékleten, cca. 20 percen keresztül sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

marcipán200gramm
porcukor450gramm
rétesliszt400gramm
-
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje2darab
vaj250gramm
ételfesték, zöld-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés