szakacsreceptek.hu

Biberle, avagy mézes marcipános háromszögek

    

Biberle, avagy mézes marcipános háromszögek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Ez egy mézes marcipános édesség amely Svájcból származik ahol nagyon közkedvelt édességnek számít. Önöknek is ízleni fog.

Főzőcske

Adag

48

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt200gramm
finomliszt-
kristálycukor50gramm
marcipán300gramm
méz 120gramm
mézeskalács fűszerkeverék1evőkanál
porcukor1teáskanál
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje1darab
vaj30gramm
víz1evőkanál

1. 

méz  120 gramm  kristálycukor 50 gramm  vaj 30 gramm

A mézet a cukorral és az olajjal habosra elkeverjük.

2. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor 1 teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 evőkanál

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerkeverékkel, és összegyúrjuk a mézzel.

3. 

Ha nagyon ragad, adhatunk hozzá még lisztet...

4. 

...és tésztát készítünk.

5. 

A tésztát élelmiszer fóliába csomagoljuk és egy órára hűvös helyre helyezzük.

6. 

finomliszt

A tésztát négy részre osztjuk 24x34 cm, lisztezett deszkán 8x24 cm-es téglalappá nyújtjuk.

7. 

marcipán 300 gramm  tojásfehérje 1 darab

A marcipánt elosztjuk negyedekre.A tésztalapok szélét tojásfehérjével megkenjük, közepükre fektetjük a marcipánt.

8. 

A marcipánt, feltekerjük, tetejüket összenyomjuk.

9. 

2 cm hosszúra vágjuk.

10. 

Az egyik oldalát óvatosan lehúzzuk és háromszögeket készítünk, úgy hogy a marcipánt csak egy oldaláról lehessen látni.

11. 

Háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük tejszínnel elkevert tojássárgával.

12. 

porcukor 1 teáskanál  víz 1 evőkanál

Előmelegített sütőben 180 fokon 13-15 percig sütjük. A kristálycukrot 2 evőkanál vízzel elkeverjük, felforraljuk, a kihűlt süteményeket megkenjük és száradni hagyjuk. Hűvös és száraz helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés