RECEPTEK

Indiai csirke vajon

Indiai csirke vajon

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Indiai csirke vajon (Murgh Makhani) egy enyhén pikáns keletindiai étel amely közkedvelt az egész világon.Az ízletes húst finom mártásban tálalhatjuk rizzsel vagy indiai kenyér lepénnyel.

recept,recept fotó,csirkehús, kicsontozott,Csirkehús,Indiai receptek,Gluténmentes

Csirkehús

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

6

Adag tömege

209 g

Adag energiatartalma

578 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

Szárított görögszénalevél

2

33

teáskanál

kcal

Garam masala fűszer

1

18

teáskanál

kcal

citromlé

1

4

evőkanál

kcal

csirkehús, kicsontozott

400

480

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

fokhagyma

20

22

gramm

kcal

gyömbérgyökér

20

6

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

150

467

milliliter

kcal

hagyma

100

44

gramm

kcal

kesu dió natúr

100

574

gramm

kcal

kristálycukor

½

31

evőkanál

kcal

kurkuma fűszerkeverék

1

16

teáskanál

kcal

paradicsomszósz

200

136

milliliter

kcal

szegfűszeg- őrölt

¼

4

teáskanál

kcal

½

0

teáskanál

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

étolaj

5

675

evőkanál

kcal

őrölt csípős pirospaprika

2

32

teáskanál

kcal

őrölt kardamon

¼

5

teáskanál

kcal

 

Recept

1. A hús elkészítése

csirkehús, kicsontozott 400 gramm  fokhagyma 20 gramm  gyömbérgyökér 20 gramm   ½ teáskanál  őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál

A csirke húst alaposan megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel, vagy esetleg csíkokra. Ezután összekeverjük préselt fokhagymával, gyömbérrel, sóval és paprikával. Ebben a pácban hagyjuk legalább egy fél órán keresztül, de legjobb ha egy egész éjszakára hagyjuk benne a húst.

A csirke húst alaposan megmossuk és kis...

2. 

étolaj 5 evőkanál

A csirke húsokat olajon átsütjük.

A csirke húsokat olajon átsütjük....

3. 

Ezután egy tányérra helyezzük el a húsokat.

Ezután egy tányérra helyezzük el a húsokat....

4. 

hagyma 100 gramm  Garam masala fűszer 1 teáskanál  őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál  szegfűszeg- őrölt ¼ teáskanál  őrölt kardamon ¼ teáskanál

A serpenyőbe amiben a húst sütöttük belerakjuk az apróra vágott hagymát, fűszereket,...

A serpenyőbe amiben a húst sütöttük...

5. 

vaj 125 gramm

...vajat és az egészet egy pár percig együtt pirítjuk.

...vajat és az egészet egy pár percig együtt...

6. 

paradicsomszósz 200 milliliter  kesu dió natúr 100 gramm

Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a mogyorót. Az egészet együtt felforraljuk.

Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a mogyorót....

7. 

Az állaga folyékony kel hogy maradjon. Szükség esetén vízzel felhígítjuk.

Az állaga folyékony kel hogy maradjon. Szükség...

8. 

Az egészet ezután hűlni hagyjuk és turmixoljuk össze.

Az egészet ezután hűlni hagyjuk és turmixoljuk...

9. 

habtejszín (30-33%) 150 milliliter  Szárított görögszénalevél  2 teáskanál  kristálycukor ½ evőkanál  citromlé 1 evőkanál

Egy fazékba öntjük a turmixolt mártást, hozzáadjuk a fűszernövényeket, tejfölt és az elkészített megpirított csirkehúst és állandó keverés mellet felforraljuk és átfőzzük. Ízesíthetjük cukorral vagy citromhéjjal.

Egy fazékba öntjük a turmixolt mártást,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés