szakacsreceptek.hu

Indiai csirke vajon

    

Indiai csirke vajon (Murgh Makhani) egy enyhén pikáns keletindiai étel amely közkedvelt az egész világon.Az ízletes húst finom mártásban tálalhatjuk rizzsel vagy indiai kenyér lepénnyel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Szárított görögszénalevél 2teáskanál
Garam masala fűszer1teáskanál
citromlé1evőkanál
csirkehús, kicsontozott400gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma20gramm
gyömbérgyökér20gramm
habtejszín (30-33%)150milliliter
hagyma100gramm
kesu dió natúr100gramm
kristálycukor½evőkanál
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
paradicsomszósz200milliliter
szegfűszeg- őrölt¼teáskanál
½teáskanál
vaj125gramm
étolaj5evőkanál
őrölt csípős pirospaprika2teáskanál
őrölt kardamon¼teáskanál

1. A hús elkészítése

csirkehús, kicsontozott 400 gramm  fokhagyma 20 gramm  gyömbérgyökér 20 gramm   ½ teáskanál  őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál

A csirke húst alaposan megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel, vagy esetleg csíkokra. Ezután összekeverjük préselt fokhagymával, gyömbérrel, sóval és paprikával. Ebben a pácban hagyjuk legalább egy fél órán keresztül, de legjobb ha egy egész éjszakára hagyjuk benne a húst.

A hús elkészítése

2. 

étolaj 5 evőkanál

A csirke húsokat olajon átsütjük.

3. 

Ezután egy tányérra helyezzük el a húsokat.

4. 

hagyma 100 gramm  Garam masala fűszer 1 teáskanál  őrölt csípős pirospaprika 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál  szegfűszeg- őrölt ¼ teáskanál  őrölt kardamon ¼ teáskanál

A serpenyőbe amiben a húst sütöttük belerakjuk az apróra vágott hagymát, fűszereket,...

5. 

vaj 125 gramm

...vajat és az egészet egy pár percig együtt pirítjuk.

6. 

paradicsomszósz 200 milliliter  kesu dió natúr 100 gramm

Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a mogyorót. Az egészet együtt felforraljuk.

7. 

Az állaga folyékony kel hogy maradjon. Szükség esetén vízzel felhígítjuk.

8. 

Az egészet ezután hűlni hagyjuk és turmixoljuk össze.

9. 

habtejszín (30-33%) 150 milliliter  Szárított görögszénalevél  2 teáskanál  kristálycukor ½ evőkanál  citromlé 1 evőkanál

Egy fazékba öntjük a turmixolt mártást, hozzáadjuk a fűszernövényeket, tejfölt és az elkészített megpirított csirkehúst és állandó keverés mellet felforraljuk és átfőzzük. Ízesíthetjük cukorral vagy citromhéjjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés