Rántott cukkini joghurtos bundában
Rántott finomság cukkiniből, amely nem csak a vegetáriánusok számára lesz nagyszerű fogás.
recept,recept fotó,cukkini,natúr joghurt,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 600 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 120 | gramm | |
natúr joghurt | 300 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
cukkini 600 gramm
Három kisebb cukkinit megmosunk, három felé vágunk hosszában (kb 1,5 cm vastagság). Sózzuk és állni hagyjuk.
2.
natúr joghurt 300 gramm • tyúk tojás 2 darab • finomliszt 120 gramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A megadott hozzávalókat összekeverjük.
3.
A legjobb egy hosszúkás tálban.
4.
A cukkini szeleteket konyhai papírtörlővel megtörölgetjük.
5.
Belemártjuk a masszába.
6.
Forró olajban pedig mindkét oldaláról kb 2 percig pirítjuk. Vagy használhatunk fritőzt is, amelyben 170°C-ra melegítjük az olajat és 3 percig sütjük a cukkinit.
7.
A rántott cukkiniről hagyjuk lecsepegni az olajat.
8.
Vagy konyhai papírtörlőre helyezzük, amely felszívja a fölösleges olajat.
9.
Burgonyával és tartármártással tálaljuk.
Jó étvágyat!