Zöldséges fasírtok cukkinivel
![Zöldséges fasírtok cukkinivel](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002177/img_hu_4x3/zoldseges-fasirtok-cukkinivel_00180.jpg)
Elképesztően finom zöldségfasírt, amely bebizonyítja, hogy hús nélkül is el lehet készíteni.
recept,recept fotó,cukkini,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Cukorborsó | 300 | gramm | |
burgonya | 150 | gramm | |
cukkini | 500 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
karalábé | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
repceolaj | - | ||
répa | 250 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 1 | evőkanál | |
zeller | 100 | ||
zsemlemorzsa | - |
Recept
1.
répa 250 gramm • karalábé 100 gramm • zeller 100 • burgonya 150 gramm • cukkini 500 gramm • Cukorborsó 300 gramm • hagyma 100 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2461%20copy.jpg)
2.
napraforgó olaj 3 evőkanál • vaj 1 evőkanál
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2467%20copy.jpg)
3.
só 1 teáskanál
A sárgarépát, a zellert és a karalábét durvára lereszeljük, a hagymához adjuk, sózzuk, és fedő alatt 5 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2464%20copy.jpg)
4.
Hozzákeverjük a borsót, és további 5 percig pároljuk
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2468%20copy.jpg)
5.
só ½ teáskanál
Közben lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, összekeverjük és egy kicsit állni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2476%20copy.jpg)
6.
A cukkinit kinyomkodjuk, a vizet leöntjük róla, és a zöldségekhez keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2482%20copy.jpg)
7.
tyúk tojás 1 darab • petrezselyem zöldje • zsemlemorzsa
Hagyjuk kihűlni a zöldségeket, adjuk hozzá a finomra reszelt burgonyát, a tojást és az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük és szükség szerint zsemlemorzsával sűrítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2503%20copy.jpg)
8.
A masszából fasírtokat formázunk, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2505%20copy.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2509%20copy.jpg)
10.
Burgonyapürével és zöldségsalátával tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002177/small/IMG_2541%20copy.jpg)
Jó étvágyat!