szakacsreceptek.hu

Tökkel töltött Cannelloni

    

Cannelloni töktöltelékkel megtöltve és besamel mártással.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Parmezán sajt100gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt100gramm
fokhagyma2gerezd
hagyma150gramm
olivaolaj2evőkanál
petrezselyem zöldje1evőkanál
1teáskanál
vaj30gramm
vajtök600gramm
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%500milliliter
ömlesztett sajt200gramm

1. A tök lereszelése

vajtök 600 gramm

A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és nagy lyukú reszelőn reszeljük.

A tök lereszelése

2. Sütés

hagyma 150 gramm  fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 2 evőkanál   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Sütés

3. Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.

petrezselyem zöldje 1 evőkanál  ömlesztett sajt 200 gramm

Hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, és az ömlesztett sajtot.

Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.

4. Megszórjuk parmezán sajttal

Parmezán sajt 50 gramm

Megszórjuk reszelt parmezánnal. Az egészet megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk, ameddig elkészül a besamel mártás.

Megszórjuk parmezán sajttal

5. Besamel mártás készítése

vaj 30 gramm  finomliszt 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  víz 300 milliliter

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, amelyhez hozzáadjuk a lisztet, tejet, és a vizet. Addig főzzük, amíg kásás nem lesz. Ha öcsomósodna egy szűrő segítségével átszűrhetjük.

Besamel mártás készítése

6. A cannelloni töltése

A besamel mártás felét a sütőtálba öntjük. A cannellonit megtöltjük a tök töltelékkel.

A cannelloni töltése

7. Sütés

Parmezán sajt 50 gramm

A maradék besamelt ráöntjük a sütőtálban lévő cannellonira. 200 °C-on 30 percig sütjük. A cannelonit megszórjuk reszelt parmezánnal, és további 10 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés