szakacsreceptek.hu

Tökkel töltött Cannelloni

Cannelloni töktöltelékkel megtöltve és besamel mártással.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt100gramm
Fokhagyma2gerezd
Hagyma150gramm
Olivaolaj2evőkanál
Parmezán sajt100gramm
Petrezselyem zöldje1evőkanál
1teáskanál
Vaj30gramm
Vajtök600gramm
Víz300milliliter
Zsírszegény tej 1,5%500milliliter
Ömlesztett sajt200gramm

1. A tök lereszelése

vajtök 600 g

A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és nagy lyukú reszelőn reszeljük.

A tök lereszelése

2. Sütés

hagyma 150 g  fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 2 EK   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Sütés

3. Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.

petrezselyem zöldje 1 EK  ömlesztett sajt 200 g

Hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, és az ömlesztett sajtot.

Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.

4. Megszórjuk parmezán sajttal

Parmezán sajt 50 g

Megszórjuk reszelt parmezánnal. Az egészet megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk, ameddig elkészül a besamel mártás.

Megszórjuk parmezán sajttal

5. Besamel mártás készítése

vaj 30 g  finomliszt 100 g  zsírszegény tej 1,5% 500 ml  víz 300 ml

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, amelyhez hozzáadjuk a lisztet, tejet, és a vizet. Addig főzzük, amíg kásás nem lesz. Ha öcsomósodna egy szűrő segítségével átszűrhetjük.

Besamel mártás készítése

6. A cannelloni töltése

A besamel mártás felét a sütőtálba öntjük. A cannellonit megtöltjük a tök töltelékkel.

A cannelloni töltése

7. Sütés

Parmezán sajt 50 g

A maradék besamelt ráöntjük a sütőtálban lévő cannellonira. 200 °C-on 30 percig sütjük. A cannelonit megszórjuk reszelt parmezánnal, és további 10 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés