RECEPTEK

Tökkel töltött Cannelloni

Tökkel töltött Cannelloni

Cannelloni töktöltelékkel megtöltve és besamel mártással.

recept,recept fotó,vajtök,ömlesztett sajt,Parmezán sajt,Parmezán sajt,zsírszegény tej 1,5%,tészta - Cannelloni,Húsnélküli ételek,Olasz receptek

Húsnélküli ételek

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt100gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt100gramm
fokhagyma2gerezd
hagyma150gramm
olivaolaj2evőkanál
petrezselyem zöldje1evőkanál
1teáskanál
tészta - Cannelloni300gramm
vaj30gramm
vajtök600gramm
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%500milliliter
ömlesztett sajt200gramm

 

Recept

1. A tök lereszelése

vajtök 600 gramm

A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és nagy lyukú reszelőn reszeljük.

2. Sütés

hagyma 150 gramm  fokhagyma 2 gerezd  olivaolaj 2 evőkanál   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.

petrezselyem zöldje 1 evőkanál  ömlesztett sajt 200 gramm

Hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, és az ömlesztett sajtot.

4. Megszórjuk parmezán sajttal

Parmezán sajt 50 gramm

Megszórjuk reszelt parmezánnal. Az egészet megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk, ameddig elkészül a besamel mártás.

5. Besamel mártás készítése

vaj 30 gramm  finomliszt 100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  víz 300 milliliter

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, amelyhez hozzáadjuk a lisztet, tejet, és a vizet. Addig főzzük, amíg kásás nem lesz. Ha öcsomósodna egy szűrő segítségével átszűrhetjük.

6. A cannelloni töltése

tészta - Cannelloni 300 gramm

A besamel mártás felét a sütőtálba öntjük. A cannellonit megtöltjük a tök töltelékkel.

7. Sütés

Parmezán sajt 50 gramm

A maradék besamelt ráöntjük a sütőtálban lévő cannellonira. 200 °C-on 30 percig sütjük. A cannelonit megszórjuk reszelt parmezánnal, és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit