Tökkel töltött Cannelloni
Cannelloni töktöltelékkel megtöltve és besamel mártással.
recept,recept fotó,vajtök,ömlesztett sajt,Parmezán sajt,Parmezán sajt,zsírszegény tej 1,5%,tészta - Cannelloni,Húsnélküli ételek,Olasz receptek
Húsnélküli ételek
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 100 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 1 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tészta - Cannelloni | 300 | gramm | |
vaj | 30 | gramm | |
vajtök | 600 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter | |
ömlesztett sajt | 200 | gramm |
Recept
1. A tök lereszelése
vajtök 600 gramm
A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és nagy lyukú reszelőn reszeljük.
2. Sütés
hagyma 150 gramm • fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 2 evőkanál • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.
petrezselyem zöldje 1 evőkanál • ömlesztett sajt 200 gramm
Hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, és az ömlesztett sajtot.
4. Megszórjuk parmezán sajttal
Parmezán sajt 50 gramm
Megszórjuk reszelt parmezánnal. Az egészet megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk, ameddig elkészül a besamel mártás.
5. Besamel mártás készítése
vaj 30 gramm • finomliszt 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • víz 300 milliliter
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, amelyhez hozzáadjuk a lisztet, tejet, és a vizet. Addig főzzük, amíg kásás nem lesz. Ha öcsomósodna egy szűrő segítségével átszűrhetjük.
6. A cannelloni töltése
tészta - Cannelloni 300 gramm
A besamel mártás felét a sütőtálba öntjük. A cannellonit megtöltjük a tök töltelékkel.
7. Sütés
Parmezán sajt 50 gramm
A maradék besamelt ráöntjük a sütőtálban lévő cannellonira. 200 °C-on 30 percig sütjük. A cannelonit megszórjuk reszelt parmezánnal, és további 10 percig sütjük.
Jó étvágyat!