Tökkel töltött Cannelloni

Cannelloni töktöltelékkel megtöltve és besamel mártással.
recept,recept fotó,vajtök,ömlesztett sajt,Parmezán sajt,Parmezán sajt,zsírszegény tej 1,5%,tészta - Cannelloni,Húsnélküli ételek,Olasz receptek
Húsnélküli ételek
Olasz receptek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
587 g
Adag energiatartalma
847 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 100 392 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 100 347 | gramm kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 1 7 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tészta - Cannelloni | 300 1071 | gramm kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
vajtök | 600 240 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal | |
ömlesztett sajt | 200 520 | gramm kcal |
Recept
1. A tök lereszelése
vajtök 600 gramm
A tököt megpucoljuk, eltávolítjuk a magházat, és nagy lyukú reszelőn reszeljük.

2. Sütés
hagyma 150 gramm • fokhagyma 2 gerezd • olivaolaj 2 evőkanál • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, és 10 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáadunk petrezselyem zöldjét és sajtot.
petrezselyem zöldje 1 evőkanál • ömlesztett sajt 200 gramm
Hozzákeverjük az apróra vagdalt petrezselyem zöldjét, és az ömlesztett sajtot.

4. Megszórjuk parmezán sajttal
Parmezán sajt 50 gramm
Megszórjuk reszelt parmezánnal. Az egészet megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk, ameddig elkészül a besamel mártás.

5. Besamel mártás készítése
vaj 30 gramm • finomliszt 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • víz 300 milliliter
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, amelyhez hozzáadjuk a lisztet, tejet, és a vizet. Addig főzzük, amíg kásás nem lesz. Ha öcsomósodna egy szűrő segítségével átszűrhetjük.

6. A cannelloni töltése
tészta - Cannelloni 300 gramm
A besamel mártás felét a sütőtálba öntjük. A cannellonit megtöltjük a tök töltelékkel.

7. Sütés
Parmezán sajt 50 gramm
A maradék besamelt ráöntjük a sütőtálban lévő cannellonira. 200 °C-on 30 percig sütjük. A cannelonit megszórjuk reszelt parmezánnal, és további 10 percig sütjük.

Jó étvágyat!