Sörtésztában rántott laskagomba

A rántott gomba azon kevés dolgok egyike, ami hidegen is fogyasztható. Viszont a sörtésztában sült gomba sajnos csak frissen isteni főtt krumplival és tartármártással.
recept,recept fotó,laskagomba,finomliszt,tyúk tojás,világos sör,zsírszegény tej 1,5%,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 350 1215 | gramm kcal | |
kemény sajt | 150 ?? | gramm kcal | |
laskagomba | 500 1690 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
világos sör | 150 ?? | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept

2.
....és szétszedjük.

3.
finomliszt 350 gramm • só ½ teáskanál • kemény sajt 150 gramm • tyúk tojás 3 darab • világos sör 150 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter
Összekeverjük a lisztet, a tojást , a sajtot, a sót és a sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk

4.
A lecsöpögtetett gombákat jó alaposan “megfürdetjük” a sörös masszában, majd forró olajban...

5.
...pirosra sütjük ( kb 3-3,5 percig sütjük mindkét oldaláról a gombákat ).

6.
A gombákat egy tányérra rakjuk amelyre szalvéta papírt helyeztünk hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.

Jó étvágyat!