szakacsreceptek.hu

Sörtésztában rántott laskagomba

Sörtésztában rántott laskagomba

    

A rántott gomba azon kevés dolgok egyike, ami hidegen is fogyasztható. Viszont a sörtésztában sült gomba sajnos csak frissen isteni főtt krumplival és tartármártással.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt350gramm
kemény sajt150gramm
laskagomba500gramm
½teáskanál
tyúk tojás3darab
világos sör150milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

laskagomba 500 gramm

A gombákat megmossuk...

2. 

....és szétszedjük.

3. 

finomliszt 350 gramm   ½ teáskanál  kemény sajt 150 gramm  tyúk tojás 3 darab  világos sör 150 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

Összekeverjük a lisztet, a tojást , a sajtot, a sót és a sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk

4. 

A lecsöpögtetett gombákat jó alaposan “megfürdetjük” a sörös masszában, majd forró olajban...

5. 

...pirosra sütjük ( kb 3-3,5 percig sütjük mindkét oldaláról a gombákat ).

6. 

A gombákat egy tányérra rakjuk amelyre szalvéta papírt helyeztünk hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés