szakacsreceptek.hu

Laskagombából készült paprikás

Egészséges ebéd laskagombából. Tésztával vagy galuskával tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt2evőkanál
Főzőtejszín200milliliter
Köménymag, őrölt1teáskanál
Laskagomba800gramm
Olivaolaj4evőkanál
Piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
Víz400milliliter
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter
Újhagyma100gramm
Galuska

1. 

újhagyma 100 g  olivaolaj 4 EK

Az újhagymát karikákra vágjuk. Használhatunk másfajta hagymát is. Tepsiben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és rövid ideig pirítjuk.

2. 

laskagomba 800 g

A gombát megmossuk, megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk.

3. 

 2 TK  köménymag, őrölt 1 TK  piros paprika, őrölt 2 TK  víz 400 ml

A gombát hozzáadjuk a hagymához. Majd ízesítjük sóval, köménnyel és őrölt pirospaprikával. Vízzel felöntjük és lefedve 20 percig pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 200 ml  főzőtejszín 200 ml  finomliszt 2 EK  Galuska recept

Tejben tejszínt és lisztet keverünk el, hozzáöntjük a gombához és újra felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés