RECEPTEK

Laskagomba kurkuma szószban

Laskagomba kurkuma szószban

Rendkívül ízletes párolt laskagomba finom tejszínes mártásban kurkumával. Tálalhatjuk akár tésztával, galuskával vagy rizzsel is.

recept,recept fotó,laskagomba,kurkuma fűszerkeverék,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt3teáskanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
hagyma80gramm
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
köménymag, darált¼teáskanál
laskagomba350gramm
napraforgó olaj3evőkanál
piros paprika, őrölt½teáskanál
½teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
víz150milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  napraforgó olaj 3 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

2. 

laskagomba 350 gramm

Az laskagombát megmossuk és felszeleteljük.

3. 

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál

A laskagombát a fazékba tesszük a hagyma mellé, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köménymagot, őrölt pirospaprikát és kurkumát. Összekeverjük...

4. 

víz 150 milliliter

... és felöntjük vízzel. 20 percig pároljuk lefedve fedővel.

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  finomliszt 3 teáskanál

A tejszínt összekeverjük a tejjel és a liszttel...

6. 

...majd a habarást hozzáöntjük a laskagombához.

7. 

Felforraljuk.

8. 

Köretként galuska vagy nokedli illik hozzá.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit