Laskagomba kurkuma szószban

Rendkívül ízletes párolt laskagomba finom tejszínes mártásban kurkumával. Tálalhatjuk akár tésztával, galuskával vagy rizzsel is.
recept,recept fotó,laskagomba,kurkuma fűszerkeverék,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
276 g
Adag energiatartalma
654 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Húsnélküli ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 3 53 | teáskanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 16 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
laskagomba | 350 1183 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 128 | milliliter kcal | |
víz | 150 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,


3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál
A laskagombát a fazékba tesszük a hagyma mellé, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köménymagot, őrölt pirospaprikát és kurkumát. Összekeverjük...


5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 3 teáskanál
A tejszínt összekeverjük a tejjel és a liszttel...

6.
...majd a habarást hozzáöntjük a laskagombához.

7.
Felforraljuk.

8.
Köretként galuska vagy nokedli illik hozzá.

Jó étvágyat!