Laskagomba kurkuma szószban
Rendkívül ízletes párolt laskagomba finom tejszínes mártásban kurkumával. Tálalhatjuk akár tésztával, galuskával vagy rizzsel is.
recept,recept fotó,laskagomba,kurkuma fűszerkeverék,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 3 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 80 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
laskagomba | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál
A laskagombát a fazékba tesszük a hagyma mellé, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köménymagot, őrölt pirospaprikát és kurkumát. Összekeverjük...
5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 3 teáskanál
A tejszínt összekeverjük a tejjel és a liszttel...
6.
...majd a habarást hozzáöntjük a laskagombához.
7.
Felforraljuk.
8.
Köretként galuska vagy nokedli illik hozzá.
Jó étvágyat!