Laskagomba kurkuma szószban
Rendkívül ízletes párolt laskagomba finom tejszínes mártásban kurkumával. Tálalhatjuk akár tésztával, galuskával vagy rizzsel is.
recept,recept fotó,laskagomba,kurkuma fűszerkeverék,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 3 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 80 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
laskagomba | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ½ | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál
A laskagombát a fazékba tesszük a hagyma mellé, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá köménymagot, őrölt pirospaprikát és kurkumát. Összekeverjük...
5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 3 teáskanál
A tejszínt összekeverjük a tejjel és a liszttel...
6.
...majd a habarást hozzáöntjük a laskagombához.
7.
Felforraljuk.
8.
Köretként galuska vagy nokedli illik hozzá.
Jó étvágyat!