szakacsreceptek.hu

Pörkölt laskagombából

Pörkölt laskagombából

    

Recept alternatív vegetáriánus pörkölt elkészítéséhez. A laskagomba a természetes vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, tartalmaz B, D, C, K vitamint, de minőségi fehérjéket is. Párolt knédlivel, tésztával vagy galuskával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

laskagomba 500 gramm

A laskagombát nagyobb darabokra vágjuk.

2. 

hagyma 80 gramm  napraforgó olaj

Finomra vágott hagymát olajon megpirítunk.

3. 

Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, és tovább pároljuk kb. 3 percig, amíg nem enged levet.

4. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  őrölt csípős fűszerpaprika ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál  nemes babérlevél 2 darab  ételízesítő ½ teáskanál  fokhagyma 2 darab  fehérbor, száraz 100 milliliter  víz 100 milliliter

Adjunk hozzá borsot, köményt, babérlevelet, ételízesítőt, fokhagymát, öntsük fel borral és vízzel. Letakarva 45 percig pároljuk.

5. 

 ½ teáskanál  rétesliszt 1 evőkanál  víz 100 milliliter

Keverjük össze a lisztet vízben, és öntsük a gombára. Sózzuk, és további 15 percig főzzük, a pörkölt besűrűsödik.

Jó étvágyat!

fehérbor, száraz100milliliter
fokhagyma2darab
hagyma80gramm
köménymag, darált¼teáskanál
laskagomba500gramm
napraforgó olaj-
nemes babérlevél2darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
rétesliszt1evőkanál
½teáskanál
víz200milliliter
ételízesítő½teáskanál
őrölt csípős fűszerpaprika¼teáskanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés