Pörkölt laskagombából

Recept alternatív vegetáriánus pörkölt elkészítéséhez. A laskagomba a természetes vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrása, tartalmaz B, D, C, K vitamint, de minőségi fehérjéket is. Párolt knédlivel, tésztával vagy galuskával tálaljuk.
recept,recept fotó,laskagomba,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, száraz | 100 82 | milliliter kcal | |
fokhagyma | 2 ?? | darab kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
laskagomba | 500 1690 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 1 54 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal | |
ételízesítő | ½ 0 | teáskanál kcal | |
őrölt csípős fűszerpaprika | ¼ 4 | teáskanál kcal |
Recept


3.
Hozzáadjuk az apróra vágott laskagombát, és tovább pároljuk kb. 3 percig, amíg nem enged levet.

4.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • őrölt csípős fűszerpaprika ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab • ételízesítő ½ teáskanál • fokhagyma 2 darab • fehérbor, száraz 100 milliliter • víz 100 milliliter
Adjunk hozzá borsot, köményt, babérlevelet, ételízesítőt, fokhagymát, öntsük fel borral és vízzel. Letakarva 45 percig pároljuk.

5.
só ½ teáskanál • rétesliszt 1 evőkanál • víz 100 milliliter
Keverjük össze a lisztet vízben, és öntsük a gombára. Sózzuk, és további 15 percig főzzük, a pörkölt besűrűsödik.
Jó étvágyat!