szakacsreceptek.hu

Lángos

Lángos

    

Tejfölös tésztából készült ropogós házi lángos.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Húsnélküli ételek  

 

1. 

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  friss élesztő 42 gramm  finomliszt 1000 gramm  kristálycukor  tyúk tojás 1 darab  tejföl (14-18%) 250 milliliter   1.5 teáskanál

Melegítsünk fel 2 dl előkészített tejet egy csészében, adjuk hozzá egy morzsolt élesztőkockát, 1 teáskanál lisztet a kimért lisztből, egy csipet cukrot. Amikor az élesztő megkelt, beleöntjük az elkészített lisztbe. Hozzáadjuk a tojás, a tejfölt a többi langyos tejet és a sót. Egy fakanállal a tésztát jól kidolgozzuk, hogy az leváljon a tál falairól, amelyben kidolgozzuk. Takarjuk le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk szobahőmérsékleten megkelni.

2. 

A kelt tésztából kis cipókat készítünk, amelyeket a lisztezett deszkán újra hagyjuk keleszteni.

3. Sütés

fritőzolaj

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, minden egyes megkelt cipót húzzuk ki lángos formára, és tegyük a forró olajba.

Sütés

4. 

A lángos gyorsan sül, hasonlóan mint a fánk, ezért gyorsan megfordítjuk, megsütjük a másik oldalról is. Egy mélyebb edény aljára konyhai papírtörlőt teszünk, a megsült lángosokat "állítva" tesszük az edénybe, hogy a felesleges olaj ráfolyjon a papírtörlőre.

5. 

kemény sajt  fokhagyma  ketchup  tartármártás

Tálaláskor a lángosokat megkenjük zúzott fokhagymával, amelyet kevés vízben sóval vagy fokhagymás pasztával összekevertünk. Megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint tejföllel ketchuppal vagy tartármártással kínálunk.

6. 

... amikor a lángos örül :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés