RECEPTEK

Falusi lángos

Falusi lángos

A legfinomabb és a legropogósabb lángos, amely kinti tűzhelyen készül. Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát. Most készítsük el ezt a finomságot otthon az udvaron, szigorúan tartjuk be a receptet :) és a szigorú munkabeosztást :)

recept,recept fotó,finomliszt,tejföl (10% zsír),teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,friss élesztő,fokhagyma,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Edámi sajt-
finomliszt1kilogramm
finomliszt1teáskanál
finomliszt-
fokhagyma6gerezd
friss élesztő42gramm
ketchup-
kristálycukor½teáskanál
tejföl (10% zsír)250gramm
tejföl (10% zsír)-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
tengeri só2.5teáskanál
tyúk tojás1darab
víz4evőkanál
étolaj-

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  finomliszt 1 teáskanál  kristálycukor ½ teáskanál  friss élesztő 42 gramm

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Az ügyes szakács ad hozzá egy kevés cukrot és lisztet is.

2. 

finomliszt 1 kilogramm  tyúk tojás 1 darab  tejföl (10% zsír) 250 gramm  tengeri só 1.5 teáskanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter

Egy tálba belerakjuk a lisztet, tojást, tejfölt,sót,langyos tejet és a kovászt.

3. 

A tésztát dagasszuk jól ki, úgy hogy elváljon a tál széleitől. Ezután a tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk.

4. 

Miután a tészta megkelt, kis cipókat formálunk ki belőle, és lisztel meghintett gyúródeszkán még további 10 percig kelni hagyjuk.

5. 

étolaj

A szakácsunk elkészítette a tésztát és most szüksége lesz két segítőre. Az első elkészíti a tűzifát és a tüzet, rá helyezi a rostot, elkészít egy nagyobb edényt amelyet már csak kinti használatra fogunk használni ( hacsak nem akad valaki aki az akció után alaposan kitisztítja ) és felmelegíti benne az olajat. Továbbá is ügyel a tűzre, és a tűzhely sarkában egy másik kis tüzet gyújt, amelyből folyamatosan szedi ki az égő fadarabokat és az edény alá rakja.

6. 

Ha az olaj már felforrósodott, a szakácsunk kézzel szétnyújtja a cipókat lángosra.

7. 

finomliszt

A legjobb ha a szétnyújtott lángosokat egy lisztel meghintett tálcára helyezzük. És utána újra nagyooobra nyújtjuk ki a lángost...

8. 

...és ekkor van szükség az első segítőre, aki hőálló kesztyűben leveszi a tűzről az edényt. Ekkor a szakácsunk belerakja a forró olajba a lángost, a másik segítővel közösen, aki egy villa segítségével a lángost egy picit megigazítja. Az első segítő vissza rakja az edényt a tűzre...és mindenki boldogan figyeli hogyan sülnek szépen a lángosok :)

9. 

A másik segítő, két villa segítségével és az első segítő közreműködése mellett megfordítja a lángost és a másik oldaláról is megsüti. A szakács már a sütéssel nem foglalkozik, hanem gyorsan előkészíti a következő lángosokat a tésztából.

10. 

Az első és a második segítő közös erőkkel kiveszik az olajból a megsült lángost, a fölösleges olajat lecsepegtetik vissza az edénybe...a kész lángosokat a másik segítő egymásra helyezi el. És ez így folytatódik ameddig nem sütik ki az összes lángost.

11. 

fokhagyma 6 gerezd  tengeri só 1 teáskanál  víz 4 evőkanál  tejföl (10% zsír)  Edámi sajt  ketchup

A harmadik segítő megpucolja a fokhagymát és egy tálba préseli ki. Hozzá adja a sót, langyos vizet és jól összekeveri.A negyedik segítő ez alatt összekeveri a tejfölt. Az ötödik segítő lereszeli a sajtot. A hatodik segítő el hozza a ketchupot...közben a kutyuska a láb alatt van :)

12. 

A lángoshoz fokhagymát, tejfölt, sajtot, ketchupot... és más hozzávalókat kínálunk, ízlés szerint. És így mindenki magánka az ízlése szerint elkészítheti a saját lángosát :)

13. 

Nyami nyami :)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés