szakacsreceptek.hu

Tönköly lángos

Tönköly lángos

    

Finom lángos tönkölylisztből. Ízesítésre bármit használhatunk amit a legjobban szeretünk - megszórhatjuk reszelt sajttal, bedörzsölhetjük fokhagymával, meghintjük sóval, ízesíthetjük ketchuppal, tartármártással vagy tejföllel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Húsnélküli ételek  

 

1. 

friss élesztő 42 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

tönkölyliszt, sima 750 gramm   1 teáskanál  tejföl (10% zsír) 250 milliliter

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, sót és a kovászt.

3. 

Kidolgozzuk a tésztát, amelyet meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.

4. 

Majd tenyérnyi lepényeket formálunk a masszából, amelyeket még egy liszttel meghintett gyúrólapon 10 percig pihentetünk. Ezután újaink segítségével lángosokat nyújtunk belőle.

5. 

étolaj

Forró olajon mindkét oldalról megsütjük.

Jó étvágyat!

friss élesztő42gramm
kristálycukor1evőkanál
1teáskanál
tejföl (10% zsír)250milliliter
tönkölyliszt, sima750gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter
étolaj-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés