Tönköly lángos
Finom lángos tönkölylisztből. Ízesítésre bármit használhatunk amit a legjobban szeretünk - megszórhatjuk reszelt sajttal, bedörzsölhetjük fokhagymával, meghintjük sóval, ízesíthetjük ketchuppal, tartármártással vagy tejföllel.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,tejföl (10% zsír),Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (10% zsír) | 250 | milliliter | |
tönkölyliszt, sima | 750 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter | |
étolaj | - |
Recept
1.
friss élesztő 42 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
tönkölyliszt, sima 750 gramm • só 1 teáskanál • tejföl (10% zsír) 250 milliliter
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, sót és a kovászt.
3.
Kidolgozzuk a tésztát, amelyet meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.
4.
Majd tenyérnyi lepényeket formálunk a masszából, amelyeket még egy liszttel meghintett gyúrólapon 10 percig pihentetünk. Ezután újaink segítségével lángosokat nyújtunk belőle.
Jó étvágyat!