Krumpli Gnocchi

Nem az a lényeg, hogy mi a neve, hanem az, hogy mennyire ízlik Önnek!... és nem ijednek meg attól, hogy saját maguk készítsék el. A házilag elkészített a legfinomabb.
recept,recept fotó,burgonya,Parmezán sajt,Burgonyából készült köretek,Olasz receptek,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 50 196 | gramm kcal | |
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal |
Recept
1.
burgonya 500 gramm • só 1 teáskanál
A krumplit 25 percig vízben és egy kiskanál sóban, héjában megfőzzük.

2.
Ha a krumpli kihűlt megpucoljuk, és kását készítünk belőle.

3.
tojássárgája 1 darab • só • rétesliszt 100 gramm • Parmezán sajt 50 gramm
A krumplikásából, tojássárgájából, sóból, lisztből és apróra reszelt parmezánból tésztát keverünk ki.

4.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kidolgozzuk, és kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk és kisodorjuk.

5.
A hosszabb kisodort csíkokat kisebb darabokra vágjuk. A tészta eléggé ragad, ezért gyengén meghintjük liszttel.

6. Gnocchi formálása
A tészta darabokat tenyerünkben golyó formájúra alakítjuk, összenyomjuk, és a nagyujjukkal egy villára nyomjuk.

7.
Feltekerjük, úgy, hogy kagyló alakú legyen bordázással.

8.
Az elkészített tésztát meglisztezzük.


Jó étvágyat!