RECEPTEK

Krumpli Gnocchi

Krumpli Gnocchi

Nem az a lényeg, hogy mi a neve, hanem az, hogy mennyire ízlik Önnek!... és nem ijednek meg attól, hogy saját maguk készítsék el. A házilag elkészített a legfinomabb.

recept,recept fotó,burgonya,Parmezán sajt,Burgonyából készült köretek,Olasz receptek

Burgonyából készült köretek

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt50gramm
burgonya500gramm
rétesliszt100gramm
2teáskanál
-
tojássárgája1darab

 

Recept

1. 

burgonya 500 gramm   1 teáskanál

A krumplit 25 percig vízben és egy kiskanál sóban, héjában megfőzzük.

2. 

Ha a krumpli kihűlt megpucoljuk, és kását készítünk belőle.

3. 

tojássárgája 1 darab    rétesliszt 100 gramm  Parmezán sajt 50 gramm

A krumplikásából, tojássárgájából, sóból, lisztből és apróra reszelt parmezánból tésztát keverünk ki.

4. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kidolgozzuk, és kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk és kisodorjuk.

5. 

A hosszabb kisodort csíkokat kisebb darabokra vágjuk. A tészta eléggé ragad, ezért gyengén meghintjük liszttel.

6. Gnocchi formálása

A tészta darabokat tenyerünkben golyó formájúra alakítjuk, összenyomjuk, és a nagyujjukkal egy villára nyomjuk.

7. 

Feltekerjük, úgy, hogy kagyló alakú legyen bordázással.

8. 

Az elkészített tésztát meglisztezzük.

9. 

 1 teáskanál

Forró sós vízbe rakjuk. A megfőtt gnocchik néhány perc múlva a felszínre úsznak.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit