RECEPTEK

Töltött padlizsán bundában

Töltött padlizsán bundában

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Ízletes zöldséges-sajtos ebéd.

recept,recept fotó,padlizsán,túró, sima,lágy,ömlesztett sajt,Camembert sajt,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

Camembert sajt

125

362

gramm

kcal

finomliszt

0

??

kcal

finomliszt

200

694

gramm

kcal

fritőzolaj

0

??

kcal

köménymag, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

metélőhagyma

20

11

gramm

kcal

padlizsán

2

??

darab

kcal

0

??

kcal

½

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

túró, sima,lágy

125

149

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

250

120

milliliter

kcal

ömlesztett sajt

140

364

gramm

kcal

 

Recept

1. 

padlizsán 2 darab

A padlizsánt megmossuk, eltávolítjuk a zöld részeket és csíkokra vágjuk.

A padlizsánt megmossuk, eltávolítjuk a zöld...

2. 

A felvágott padlizsánt mindkét oldalról sózzuk és 15-20 percig állni hagyjuk.

A felvágott padlizsánt mindkét oldalról...

3. 

túró, sima,lágy 125 gramm  ömlesztett sajt 140 gramm  metélőhagyma 20 gramm  köménymag, őrölt ¼ teáskanál   ¼ teáskanál

Túróból, sajtból, friss zöld metélőhagymából, köményből és sóból elkészítjük a tölteléket.

Túróból, sajtból, friss zöld...

4. 

finomliszt 200 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ¼ teáskanál

Lisztből, tejből, tojásból és egy csipetnyi sóból lágy tésztát keverünk. Ha túl híg a tészta, akkor egy kanál lisztet adjunk hozzá.

Lisztből, tejből, tojásból és egy csipetnyi...

5. 

A sózott padlizsánt megmossuk folyó víz alatt és egy konyhai papírtörlővel megszárítjuk. Elkészítjük a munkalapra és minden szeletet megkenünk az elkészített töltelékkel.

A sózott padlizsánt megmossuk folyó víz alatt...

6. 

Camembert sajt 125 gramm

A sajtot csíkokra vágjuk, és mindig egy szeletet helyezünk a fél padlizsánra. Majd ráhelyezzük a másik padlizsánt és rögzítjük egy fogpiszkáló segítségével.

A sajtot csíkokra vágjuk, és mindig egy...

7. 

finomliszt

A töltött padlizsánt meghintjük mindkét oldalról lisztel.

A töltött padlizsánt meghintjük mindkét...

8. 

fritőzolaj

Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, és a tésztába mártott padlizsánt 5 percig sütjük az olajban közepes lángon az egyik oldalról.

Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, és a...

9. 

Majd megfordítjuk és 5 percig pirítjuk a másik oldalról.

Majd megfordítjuk és 5 percig pirítjuk a másik...

10. 

Kivesszük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.

Kivesszük az olajból és konyhai papírtörlő...

11. 

A töltött padlizsánt burgonya körettel (hasábburgonya, főtt burgonya,...) és tartár mártással tálaljuk.

A töltött padlizsánt burgonya körettel...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés