szakacsreceptek.hu

Töltött padlizsán bundában

Töltött padlizsán bundában

    

Ízletes zöldséges-sajtos ebéd.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

1. 

padlizsán 2 darab

A padlizsánt megmossuk, eltávolítjuk a zöld részeket és csíkokra vágjuk.

2. 

A felvágott padlizsánt mindkét oldalról sózzuk és 15-20 percig állni hagyjuk.

3. 

túró, sima,lágy 125 gramm  ömlesztett sajt 140 gramm  metélőhagyma 20 gramm  köménymag, őrölt ¼ teáskanál   ¼ teáskanál

Túróból, sajtból, friss zöld metélőhagymából, köményből és sóból elkészítjük a tölteléket.

4. 

finomliszt 200 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  tyúk tojás 1 darab   ¼ teáskanál

Lisztből, tejből, tojásból és egy csipetnyi sóból lágy tésztát keverünk. Ha túl híg a tészta, akkor egy kanál lisztet adjunk hozzá.

5. 

A sózott padlizsánt megmossuk folyó víz alatt és egy konyhai papírtörlővel megszárítjuk. Elkészítjük a munkalapra és minden szeletet megkenünk az elkészített töltelékkel.

6. 

Camembert sajt 125 gramm

A sajtot csíkokra vágjuk, és mindig egy szeletet helyezünk a fél padlizsánra. Majd ráhelyezzük a másik padlizsánt és rögzítjük egy fogpiszkáló segítségével.

7. 

finomliszt

A töltött padlizsánt meghintjük mindkét oldalról lisztel.

8. 

fritőzolaj

Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, és a tésztába mártott padlizsánt 5 percig sütjük az olajban közepes lángon az egyik oldalról.

9. 

Majd megfordítjuk és 5 percig pirítjuk a másik oldalról.

10. 

Kivesszük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.

11. 

A töltött padlizsánt burgonya körettel (hasábburgonya, főtt burgonya,...) és tartár mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés