Töltött padlizsán bundában
Ízletes zöldséges-sajtos ebéd.
recept,recept fotó,padlizsán,túró, sima,lágy,ömlesztett sajt,Camembert sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 125 | gramm | |
finomliszt | - | ||
finomliszt | 200 | gramm | |
fritőzolaj | - | ||
köménymag, őrölt | ¼ | teáskanál | |
metélőhagyma | 20 | gramm | |
padlizsán | 2 | darab | |
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 125 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter | |
ömlesztett sajt | 140 | gramm |
Recept
3.
túró, sima,lágy 125 gramm • ömlesztett sajt 140 gramm • metélőhagyma 20 gramm • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál
Túróból, sajtból, friss zöld metélőhagymából, köményből és sóból elkészítjük a tölteléket.
4.
finomliszt 200 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ¼ teáskanál
Lisztből, tejből, tojásból és egy csipetnyi sóból lágy tésztát keverünk. Ha túl híg a tészta, akkor egy kanál lisztet adjunk hozzá.
5.
A sózott padlizsánt megmossuk folyó víz alatt és egy konyhai papírtörlővel megszárítjuk. Elkészítjük a munkalapra és minden szeletet megkenünk az elkészített töltelékkel.
6.
Camembert sajt 125 gramm
A sajtot csíkokra vágjuk, és mindig egy szeletet helyezünk a fél padlizsánra. Majd ráhelyezzük a másik padlizsánt és rögzítjük egy fogpiszkáló segítségével.
8.
Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, és a tésztába mártott padlizsánt 5 percig sütjük az olajban közepes lángon az egyik oldalról.
9.
Majd megfordítjuk és 5 percig pirítjuk a másik oldalról.
10.
Kivesszük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.
11.
A töltött padlizsánt burgonya körettel (hasábburgonya, főtt burgonya,...) és tartár mártással tálaljuk.
Jó étvágyat!