Töltött padlizsán bundában

Ízletes zöldséges-sajtos ebéd.
recept,recept fotó,padlizsán,túró, sima,lágy,ömlesztett sajt,Camembert sajt,Húsnélküli ételek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 125 362 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
fritőzolaj | 0 ?? | kcal | |
köménymag, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
metélőhagyma | 20 11 | gramm kcal | |
padlizsán | 2 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 125 149 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal | |
ömlesztett sajt | 140 364 | gramm kcal |
Recept


3.
túró, sima,lágy 125 gramm • ömlesztett sajt 140 gramm • metélőhagyma 20 gramm • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • só ¼ teáskanál
Túróból, sajtból, friss zöld metélőhagymából, köményből és sóból elkészítjük a tölteléket.

4.
finomliszt 200 gramm • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • tyúk tojás 1 darab • só ¼ teáskanál
Lisztből, tejből, tojásból és egy csipetnyi sóból lágy tésztát keverünk. Ha túl híg a tészta, akkor egy kanál lisztet adjunk hozzá.

5.
A sózott padlizsánt megmossuk folyó víz alatt és egy konyhai papírtörlővel megszárítjuk. Elkészítjük a munkalapra és minden szeletet megkenünk az elkészített töltelékkel.

6.
Camembert sajt 125 gramm
A sajtot csíkokra vágjuk, és mindig egy szeletet helyezünk a fél padlizsánra. Majd ráhelyezzük a másik padlizsánt és rögzítjük egy fogpiszkáló segítségével.


8.
Egy serpenyőben felforraljuk az olajat, és a tésztába mártott padlizsánt 5 percig sütjük az olajban közepes lángon az egyik oldalról.

9.
Majd megfordítjuk és 5 percig pirítjuk a másik oldalról.

10.
Kivesszük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.

11.
A töltött padlizsánt burgonya körettel (hasábburgonya, főtt burgonya,...) és tartár mártással tálaljuk.

Jó étvágyat!