szakacsreceptek.hu

Burgonya palacsinta sajttal

Burgonya palacsinta sajttal

    

Felmaradt a burgonyapüré? Nem szeretne kidobni? Készítsen belőle kiváló palacsintát.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
Ementáli sajt200gramm
Feta sajt100gramm
Finom burgonyapüré recept1kilogramm
finomliszt300gramm
napraforgó olaj1teáskanál
napraforgó olaj-
½teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  tyúk tojás 2 darab  Finom burgonyapüré recept 1 kilogramm   ½ teáskanál

Egy mély tálba öntsön tejet, adja hozzá a tojást és a burgonyapürét (burgonyapüré helyett hozzáadhatunk héjában főtt, meghámozott és átpréselt burgonyát is - kb. 500g mennyiségen). Hozzáadjuk a sót és az egészet jól összekeverjük.

2. 

finomliszt 300 gramm

A tésztába belekeverjük a lisztet. Amennyiben túlságosan híg, úgy még hozzáadunk egy kis lisztet, amennyiben túl sűrű, akkor tejet. A tészta lágyabb, de nem folyékony, kell legyen.

3. 

napraforgó olaj 1 teáskanál

A serpenyőn felforralunk egy kiskanál olajat, és a közepére egy nagy szedőkanálnyi tésztát öntünk.

4. 

Mivel nem túl folyékony a tészta, így a szedőkanál segítségével, körkörös mozdulattal, szétkenjük az egész serpenyő felületén.

5. 

napraforgó olaj

A palacsintát, először megsütjük az egyik oldaláról, majd átfordítjuk és a másikról is megsütjük. Amennyiben a tészta megfelelő állagú, úgy könnyű megfordítani, nem szakad el. Az összes további palacsintát, relatíve száraz serpenyőn sütjük. Minden egyes új palacsintánál, cseppentünk néhány csepp olajat a szétkent palacsinta szélére, és a serpenyő forgatásával, eloszlatjuk a körbe a tészta mentén.

6. 

Ementáli sajt 200 gramm

A megsült palacsintát (10db), megszórjuk reszelt sajttal.

7. 

Háromszögekre hajtogatjuk és szinte állva rakjuk bele a sütőtálba.

8. 

Feta sajt 100 gramm  tejföl (14-18%) 200 gramm

A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tejföllel.

9. 

Leöntjük a palacsintákat, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

10. 

Előmelegített sütőben 200°C 15-20 percig sütjük.

11. 

Rövid ideig hagyjuk lehűlni - a sajt megkeményedik, majd adagokra vágjuk és friss zöldséggel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés