Burgonya palacsinta sajttal
Felmaradt a burgonyapüré? Nem szeretne kidobni? Készítsen belőle kiváló palacsintát.
recept,recept fotó,Ementáli sajt,Feta sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 200 | gramm | |
Feta sajt | 100 | gramm | |
Finom burgonyapüré recept | 1 | kilogramm | |
finomliszt | 300 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • tyúk tojás 2 darab • Finom burgonyapüré recept 1 kilogramm • só ½ teáskanál
Egy mély tálba öntsön tejet, adja hozzá a tojást és a burgonyapürét (burgonyapüré helyett hozzáadhatunk héjában főtt, meghámozott és átpréselt burgonyát is - kb. 500g mennyiségen). Hozzáadjuk a sót és az egészet jól összekeverjük.
2.
finomliszt 300 gramm
A tésztába belekeverjük a lisztet. Amennyiben túlságosan híg, úgy még hozzáadunk egy kis lisztet, amennyiben túl sűrű, akkor tejet. A tészta lágyabb, de nem folyékony, kell legyen.
3.
napraforgó olaj 1 teáskanál
A serpenyőn felforralunk egy kiskanál olajat, és a közepére egy nagy szedőkanálnyi tésztát öntünk.
4.
Mivel nem túl folyékony a tészta, így a szedőkanál segítségével, körkörös mozdulattal, szétkenjük az egész serpenyő felületén.
5.
A palacsintát, először megsütjük az egyik oldaláról, majd átfordítjuk és a másikról is megsütjük. Amennyiben a tészta megfelelő állagú, úgy könnyű megfordítani, nem szakad el. Az összes további palacsintát, relatíve száraz serpenyőn sütjük. Minden egyes új palacsintánál, cseppentünk néhány csepp olajat a szétkent palacsinta szélére, és a serpenyő forgatásával, eloszlatjuk a körbe a tészta mentén.
7.
Háromszögekre hajtogatjuk és szinte állva rakjuk bele a sütőtálba.
8.
Feta sajt 100 gramm • tejföl (14-18%) 200 gramm
A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tejföllel.
9.
Leöntjük a palacsintákat, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
10.
Előmelegített sütőben 200°C 15-20 percig sütjük.
11.
Rövid ideig hagyjuk lehűlni - a sajt megkeményedik, majd adagokra vágjuk és friss zöldséggel tálaljuk.
Jó étvágyat!