szakacsreceptek.hu

Zeller lepény sajttal

    

Nagyon finom, zellerből készült lepények. A zeller erős aromája a lepény készítésénél elveszik, és akár a zellert nem kedvelő gyerekek is imádni fogják :)

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

zeller 700 gramm

A zellert meghámozzuk és kásásra reszeljük.

2. 

tyúk tojás 2 darab   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a tojást, sót és borsot. Összekeverjük.

3. 

Ementáli sajt 200 gramm

A sajtot vastagra reszeljük.

4. 

zsemlemorzsa 50 gramm

A sajtot, együtt a zsemlemorzsával hozzáadjuk a zellerhez.

5. 

petrezselyem zöldje

A petrezselyem zöldjét (ízlés szerinti mennyiségben) apróra vágjuk.

6. 

Hozzáadjuk a masszához, összekeverjük...

7. 

...majd a golyókat készítünk a masszából.

8. 

repceolaj 1 evőkanál

A golyókat egy sütőpapírral (a papírt megkenjük olajjal) bélelt tepsire rakjuk, majd lepényeket formálunk belőlük. Előmelegített sütőben 15 percig, kb 200°C-nál sütjük.

9. 

Lepényforgató segítségével megfordítgatjuk a lepényeket. A sajtnak köszönhetően a lepények omlósak. A másik oldalról is kb. 15-20 percig sütjük. A kész lepényeket kivesszük és a sütőlapon hagyjuk lehűlni.

10. 

Burgonyapüré recept  Sült cékla fokhagymával recept

Főételként, például burgonyapürével, sült céklával vagy finom zöldségsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés