Zeller lepény sajttal
Nagyon finom, zellerből készült lepények. A zeller erős aromája a lepény készítésénél elveszik, és akár a zellert nem kedvelő gyerekek is imádni fogják :)
recept,recept fotó,zeller,Ementáli sajt,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonyapüré recept | - | ||
Ementáli sajt | 200 | gramm | |
Sült cékla fokhagymával recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
repceolaj | 1 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zeller | 700 | gramm | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm |
Recept
2.
tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a tojást, sót és borsot. Összekeverjük.
6.
Hozzáadjuk a masszához, összekeverjük...
7.
...majd a golyókat készítünk a masszából.
8.
repceolaj 1 evőkanál
A golyókat egy sütőpapírral (a papírt megkenjük olajjal) bélelt tepsire rakjuk, majd lepényeket formálunk belőlük. Előmelegített sütőben 15 percig, kb 200°C-nál sütjük.
9.
Lepényforgató segítségével megfordítgatjuk a lepényeket. A sajtnak köszönhetően a lepények omlósak. A másik oldalról is kb. 15-20 percig sütjük. A kész lepényeket kivesszük és a sütőlapon hagyjuk lehűlni.
10.
Burgonyapüré recept • Sült cékla fokhagymával recept
Főételként, például burgonyapürével, sült céklával vagy finom zöldségsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!