Zeller lepény sajttal

Nagyon finom, zellerből készült lepények. A zeller erős aromája a lepény készítésénél elveszik, és akár a zellert nem kedvelő gyerekek is imádni fogják :)
recept,recept fotó,zeller,Ementáli sajt,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonyapüré recept | 0 ?? | kcal | |
Ementáli sajt | 200 768 | gramm kcal | |
Sült cékla fokhagymával recept | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
repceolaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zeller | 700 350 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 50 187 | gramm kcal |
Recept

2.
tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a tojást, sót és borsot. Összekeverjük.




6.
Hozzáadjuk a masszához, összekeverjük...

7.
...majd a golyókat készítünk a masszából.

8.
repceolaj 1 evőkanál
A golyókat egy sütőpapírral (a papírt megkenjük olajjal) bélelt tepsire rakjuk, majd lepényeket formálunk belőlük. Előmelegített sütőben 15 percig, kb 200°C-nál sütjük.

9.
Lepényforgató segítségével megfordítgatjuk a lepényeket. A sajtnak köszönhetően a lepények omlósak. A másik oldalról is kb. 15-20 percig sütjük. A kész lepényeket kivesszük és a sütőlapon hagyjuk lehűlni.

10.
Burgonyapüré recept • Sült cékla fokhagymával recept
Főételként, például burgonyapürével, sült céklával vagy finom zöldségsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!