Kukoricás kuglóf gesztenyepürével

Gluténmentes kuglóf, a minimális cukortartalom ellenére is finom édes. Csak annyi cukrot tartalmaz, amely megtalálható a gesztenyepürében, valamint egy kevés cukrot, amivel meghintettük.
recept,recept fotó,kukoricaliszt,kukoricaliszt,gesztenyepüré, fagyasztott,Kuglófok,Gluténmentes
Kuglófok
Hozzávalók
Hozzávalók
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 528 | gramm kcal | |
kukoricaliszt | 0 ?? | kcal | |
kukoricaliszt | 75 267 | gramm kcal | |
olivaolaj | 30 264 | milliliter kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
ribizli dzsem | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
tojássárgája 5 darab • gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm
A tojássárgákat kikeverjük a felolvasztott gesztenyepüré masszával.



5.
...és az elkészített lisztet...


7.
Ezután könnyedén hozzákeverjük a hab másik felét is.

8.
Beleöntjük a tésztát a formába, a formát az asztalhoz ütjük hogy a tészta egyenletes legyen.

9.
30 percig 180°C fokon sütjük.

10.
Miután a kuglóf megsült, kiborítjuk, megszórjuk porcukorral, felvágjuk és már ehetjük is. Akinek nem elég édes megkenheti lekvárral :)

Jó étvágyat!