RECEPTEK

Kukoricás kuglóf gesztenyepürével

Kukoricás kuglóf gesztenyepürével

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Gluténmentes kuglóf, a minimális cukortartalom ellenére is finom édes. Csak annyi cukrot tartalmaz, amely megtalálható a gesztenyepürében, valamint egy kevés cukrot, amivel meghintettük.

recept,recept fotó,kukoricaliszt,kukoricaliszt,gesztenyepüré, fagyasztott,Kuglófok,Gluténmentes

Kuglófok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

gesztenyepüré, fagyasztott

250

528

gramm

kcal

kukoricaliszt

0

??

kcal

kukoricaliszt

75

267

gramm

kcal

olivaolaj

30

264

milliliter

kcal

porcukor

0

??

kcal

ribizli dzsem

0

??

kcal

szódabikarbóna

½

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

tojásfehérje

5

85

darab

kcal

tojássárgája

5

285

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

 

Recept

1. 

vaj  kukoricaliszt

Egy kisebb kuglóf formát kivajazzunk és meghintjük liszttel.

Egy kisebb kuglóf formát kivajazzunk és...

2. 

tojássárgája 5 darab  gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm

A tojássárgákat kikeverjük a felolvasztott gesztenyepüré masszával.

A tojássárgákat kikeverjük a felolvasztott...

3. 

szódabikarbóna ½ teáskanál  kukoricaliszt 75 gramm

Lisztben szódabikarbónát keverünk el.

Lisztben szódabikarbónát keverünk el....

4. 

olivaolaj 30 milliliter

A tésztához olajat keverünk...

A tésztához olajat keverünk......

5. 

...és az elkészített lisztet...

...és az elkészített lisztet......

6. 

tojásfehérje 5 darab 

...és először a felét a fehérjéből elkészített habból.

...és először a felét a fehérjéből...

7. 

Ezután könnyedén hozzákeverjük a hab másik felét is.

Ezután könnyedén hozzákeverjük a hab másik...

8. 

Beleöntjük a tésztát a formába, a formát az asztalhoz ütjük hogy a tészta egyenletes legyen.

Beleöntjük a tésztát a formába, a formát az...

9. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

30 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

porcukor  ribizli dzsem

Miután a kuglóf megsült, kiborítjuk, megszórjuk porcukorral, felvágjuk és már ehetjük is. Akinek nem elég édes megkenheti lekvárral :)

Miután a kuglóf megsült, kiborítjuk,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés