Mogyorós szendvics leveles tésztából

Krémes sütemény mascarponeval és mogyoróvajjal.
recept,recept fotó,mogyoróvaj,pörkölt földimogyoró nem sózott,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
leveles tészta | 275 1100 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
mogyoróvaj | 100 648 | gramm kcal | |
porcukor | 50 194 | gramm kcal | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 50 293 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal |
Recept

2.
leveles tészta 275 gramm
A papírba tekert leveles tésztát kitekerjük, majd 16 téglalap formára szeleteljük.

3.
tyúk tojás 1 darab • kristálycukor
A tésztát megkenjük felvert tojással, 8 tésztacsíkot megszórunk mogyoróval és kristálycukorral.

4.
20 percig 180°C fokon sütjük.


6.
mascarpone 250 gramm • porcukor 50 gramm • mogyoróvaj 100 gramm
A mascarponet cukorral és mogyoróvajjal kikeverjük. Belekeverjük a tejszínhabot.

7.
A krémet cukrász zacskóba töltjük és egyenletesen rányomjuk a már megsült és kihűlt mogyoró mentes tésztacsíkokra.

8.
Ráhelyezzük a mogyorós tésztacsíkokat.

9.
Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!