RECEPTEK

Mogyorós szendvics leveles tésztából

Mogyorós szendvics leveles tésztából

Krémes sütemény mascarponeval és mogyoróvajjal.

recept,recept fotó,mogyoróvaj,pörkölt földimogyoró nem sózott,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)100milliliter
kristálycukor-
leveles tészta275gramm
mascarpone250gramm
mogyoróvaj100gramm
porcukor50gramm
pörkölt földimogyoró nem sózott50gramm
tyúk tojás1darab

 

Recept

1. 

pörkölt földimogyoró nem sózott 50 gramm

A mogyorót felaprítjuk.

2. 

leveles tészta 275 gramm

A papírba tekert leveles tésztát kitekerjük, majd 16 téglalap formára szeleteljük.

3. 

tyúk tojás 1 darab  kristálycukor

A tésztát megkenjük felvert tojással, 8 tésztacsíkot megszórunk mogyoróval és kristálycukorral.

4. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter

A tejszínből kemény habot készítünk.

6. 

mascarpone 250 gramm  porcukor 50 gramm  mogyoróvaj 100 gramm

A mascarponet cukorral és mogyoróvajjal kikeverjük. Belekeverjük a tejszínhabot.

7. 

A krémet cukrász zacskóba töltjük és egyenletesen rányomjuk a már megsült és kihűlt mogyoró mentes tésztacsíkokra.

8. 

Ráhelyezzük a mogyorós tésztacsíkokat.

9. 

Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés