Mogyorós szendvics leveles tésztából
Krémes sütemény mascarponeval és mogyoróvajjal.
recept,recept fotó,mogyoróvaj,pörkölt földimogyoró nem sózott,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
kristálycukor | - | ||
leveles tészta | 275 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
mogyoróvaj | 100 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
pörkölt földimogyoró nem sózott | 50 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
2.
leveles tészta 275 gramm
A papírba tekert leveles tésztát kitekerjük, majd 16 téglalap formára szeleteljük.
3.
tyúk tojás 1 darab • kristálycukor
A tésztát megkenjük felvert tojással, 8 tésztacsíkot megszórunk mogyoróval és kristálycukorral.
4.
20 percig 180°C fokon sütjük.
6.
mascarpone 250 gramm • porcukor 50 gramm • mogyoróvaj 100 gramm
A mascarponet cukorral és mogyoróvajjal kikeverjük. Belekeverjük a tejszínhabot.
7.
A krémet cukrász zacskóba töltjük és egyenletesen rányomjuk a már megsült és kihűlt mogyoró mentes tésztacsíkokra.
8.
Ráhelyezzük a mogyorós tésztacsíkokat.
9.
Hűvös helyen állni hagyjuk.
Jó étvágyat!