szakacsreceptek.hu

Mákos-krémes szelet

Egy finom sütemény a vasárnapi ebéd után.

 

Adag: 8

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió50gramm
Finomliszt100gramm
Porcukor160gramm
Rétesliszt
Sütőpor1teáskanál
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Vaj
Vaj150gramm
Vaníliacukor1csomag
Víz1evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter
Őrölt mák80gramm

1. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

porcukor 80 g

A fehérjébe cukrot...

3. 

őrölt mák 80 g  finomliszt 60 g  sütőpor 1 TK  víz 1 EK

...majd mákot, lisztet és sütőport keverünk. Hozzáadunk egy kanál vizet is.

4. 

vaj  rétesliszt

A sűrűbb tésztát egy kivajazott liszttel meghintett (20x30 cm) sütőlapra öntjük.

5. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  finomliszt 40 g  vaníliacukor 1 cs

Tejben lisztet és vanília cukrot keverünk el, majd kását főzünk belőle.

7. 

tojássárgája 4 db

Tojás sárgáját keverünk bele, majd hűlni hagyjuk.

8. 

vaj 150 g  porcukor 80 g

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

9. 

A vajhoz hozzáadjuk az elkészített kását és lány krémmé keverjük ki. Majd az egészet 1/2-1 órára hűtőbe helyezzük.

10. 

A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik részre rákenjük a krém felét és a másik tésztát ráhelyezzük.

11. 

dió 50 g

A krém másik felét rákenjük a sütemény tetejére és az oldalára. Megszórjuk apróra vágott pirított dióval.

12. 

A süteményt 24 órára hűvös helyen pihentetjük és csak ezután szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés