Mákos-krémes szelet
Egy finom sütemény a vasárnapi ebéd után.
recept,recept fotó,őrölt mák,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 50 | gramm | |
finomliszt | 100 | gramm | |
porcukor | 160 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | csomag | |
víz | 2 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
őrölt mák | 80 | gramm |
Recept


3.
őrölt mák 80 gramm • finomliszt 60 gramm • sütőpor 1 teáskanál • víz 2 evőkanál
...majd mákot, lisztet és sütőport keverünk. Hozzáadunk egy kanál vizet is.

4.
A sűrűbb tésztát egy kivajazott liszttel meghintett (20x30 cm) sütőlapra öntjük.

5.
8 percig 190°C fokon sütjük.

6.
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • finomliszt 40 gramm • vaníliacukor 1 csomag
Tejben lisztet és vanília cukrot keverünk el, majd kását főzünk belőle.


9.
A vajhoz hozzáadjuk az elkészített kását és lány krémmé keverjük ki. Majd az egészet 1/2-1 órára hűtőbe helyezzük.

10.
A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik részre rákenjük a krém felét és a másik tésztát ráhelyezzük.

11.
dió 50 gramm
A krém másik felét rákenjük a sütemény tetejére és az oldalára. Megszórjuk apróra vágott pirított dióval.

12.
A süteményt 24 órára hűvös helyen pihentetjük és csak ezután szeleteljük.

Jó étvágyat!