szakacsreceptek.hu

Mákos-krémes szelet

    

Egy finom sütemény a vasárnapi ebéd után.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
dió50gramm
finomliszt100gramm
porcukor160gramm
rétesliszt-
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj-
vaj150gramm
vaníliacukor1csomag
víz2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
őrölt mák80gramm

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

porcukor 80 gramm

A fehérjébe cukrot...

3. 

őrölt mák 80 gramm  finomliszt 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál  víz 2 evőkanál

...majd mákot, lisztet és sütőport keverünk. Hozzáadunk egy kanál vizet is.

4. 

vaj  rétesliszt

A sűrűbb tésztát egy kivajazott liszttel meghintett (20x30 cm) sütőlapra öntjük.

5. 

8 percig 190°C fokon sütjük.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  finomliszt 40 gramm  vaníliacukor 1 csomag

Tejben lisztet és vanília cukrot keverünk el, majd kását főzünk belőle.

7. 

tojássárgája 4 darab

Tojás sárgáját keverünk bele, majd hűlni hagyjuk.

8. 

vaj 150 gramm  porcukor 80 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

9. 

A vajhoz hozzáadjuk az elkészített kását és lány krémmé keverjük ki. Majd az egészet 1/2-1 órára hűtőbe helyezzük.

10. 

A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik részre rákenjük a krém felét és a másik tésztát ráhelyezzük.

11. 

dió 50 gramm

A krém másik felét rákenjük a sütemény tetejére és az oldalára. Megszórjuk apróra vágott pirított dióval.

12. 

A süteményt 24 órára hűvös helyen pihentetjük és csak ezután szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés