RECEPTEK

Nutellás cheesecake

Nutellás cheesecake

A világban mindenhol népszerű cheesecake csokoládés-mogyorós krémmel.

recept,recept fotó,mascarpone,mogyorós-kakaó krém,mogyorós-kakaó krém,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)100milliliter
kakaó1evőkanál
kristálycukor70gramm
mascarpone250gramm
mogyorós-kakaó krém275gramm
tyúk tojás2darab
túró, lágy250gramm
vaj90gramm
vaj1evőkanál
vajas száraz keksz150gramm
vaníliacukor1csomag
vaníliás puding -por1evőkanál

 

Recept

1. A tészta elkészítése

vajas száraz keksz 150 gramm

Háztartási kekszet konyhai robot , vagy gyúrófa segítségével apróra darálunk.

2. 

vaj 90 gramm  kakaó 1 evőkanál

Hozzáadjuk a vajat és kakaót, majd összekeverjük.

3. 

A masszát kerek formákba nyomjuk, és elegyengetjük.

4. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 70 gramm

A tojást először cukorral keverjük ki.

5. 

túró, lágy 250 gramm  mascarpone 250 gramm  vaníliás puding -por 1 evőkanál  vaníliacukor 1 csomag  mogyorós-kakaó krém 175 gramm

Hozzáadunk túrót, mascarpone sajtot, és puding port. Az egészet jól megkeverjük, és két felé osztjuk. Az egyik felébe vaníliacukrot keverünk, a másikba Nutellát.

6. 

A tésztára először a fehér túrós-vaníliás krémet öntjük, majd utána a nutellás krémet. A tetejét elegyengetjük.

7. 

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

8. A máz elkészítése

mogyorós-kakaó krém 100 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter  vaj 1 evőkanál

Nutellát vajjal, és tejszínnel felmelegítünk és szétkeverünk.

9. 

Az így elkészített mázzal leöntjük a kész süteményt.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit