Nutellás cheesecake

A világban mindenhol népszerű cheesecake csokoládés-mogyorós krémmel.
recept,recept fotó,mascarpone,mogyorós-kakaó krém,mogyorós-kakaó krém,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
170 g
Adag energiatartalma
648 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 15 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
kakaó | 1 31 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 70 282 | gramm kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramm kcal | |
mogyorós-kakaó krém | 275 1485 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
túró, lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 90 661 | gramm kcal | |
vaj | 1 111 | evőkanál kcal | |
vajas száraz keksz | 150 735 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
vaníliás puding -por | 1 54 | evőkanál kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
vajas száraz keksz 150 gramm
Háztartási kekszet konyhai robot , vagy gyúrófa segítségével apróra darálunk.

3.
A masszát kerek formákba nyomjuk, és elegyengetjük.

4. A töltelék elkészítése
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 70 gramm
A tojást először cukorral keverjük ki.

5.
túró, lágy 250 gramm • mascarpone 250 gramm • vaníliás puding -por 1 evőkanál • vaníliacukor 1 csomag • mogyorós-kakaó krém 175 gramm
Hozzáadunk túrót, mascarpone sajtot, és puding port. Az egészet jól megkeverjük, és két felé osztjuk. Az egyik felébe vaníliacukrot keverünk, a másikba Nutellát.

6.
A tésztára először a fehér túrós-vaníliás krémet öntjük, majd utána a nutellás krémet. A tetejét elegyengetjük.

7.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

8. A máz elkészítése
mogyorós-kakaó krém 100 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter • vaj 1 evőkanál
Nutellát vajjal, és tejszínnel felmelegítünk és szétkeverünk.

9.
Az így elkészített mázzal leöntjük a kész süteményt.

Jó étvágyat!