ActiFry hermelin dióval
![ActiFry hermelin dióval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000946/img_hu_4x3/actifry-hermelin-dioval_00180.jpg)
Nagyszerű töltött sajt szalonnába csomagolva ActiFry fritőzben készítve. Hasábburgonyával tálaljuk, amelyet szintén ebben az egyszerű konyhai segédeszközben készítünk.
recept,recept fotó,só,dió,Hermelin sajt,Húsnélküli ételek,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Hermelin sajt | 5 | darab | |
burgonya | 1200 | gramm | |
dió | 100 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
olivaolaj | 4 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
zsírszalonna | 150 | gramm |
Recept
1.
burgonya 1200 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, hasábokra vágjuk. Belerakjuk az actifry edénybe, hozzáadunk egy kis olajat, sót és 40 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4355w.jpg)
2.
dió 100 gramm • fokhagyma 3 gerezd • olivaolaj 3 evőkanál
Konyhai aprítóban felaprítjuk a diót és a fokhagymát. Az aprított dióhoz olíva olajat adunk, és nehezebben kenhető masszára keverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4357w.jpg)
3.
Hermelin sajt 5 darab • zsírszalonna 150 gramm
A hermelineket félbevágjuk, és egyenletesen rákenjük a diós masszát. A zsíros szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4359w.jpg)
4.
A hermelint belecsomagoljuk a szalonnába, és cérnával összekötjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4361w.jpg)
5.
Az elkészített sajtokat belerakjuk az actifry serpenyőbe (lapra). Azt behelyezzük a kész hasábburgonya felé, bekapcsoljuk a 2az1-ben Csirke programot 3-4 percre. A töltött sajtokat besütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnákat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000946/small/IMG_4365w.jpg)
Jó étvágyat!