szakacsreceptek.hu

Rántott hal darabok harcsából

Rántott hal darabok harcsából

    

Halrudacskák afrikai harcsából. Ebből a halból származó hús nagyon finom, kemény és ami a legfontosabb, szinte csont nélküli. És ha ép a sok csont zavarja a karácsonyi pontyban, nyugodtan cserélje le erre a halra.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Halak  Laktózmentes  

 

1. 

afrikai harcsa - filé 1 kilogramm

Mossa meg a friss halfiléket és szárítsa meg papírtörlővel.

2. 

Távolítsuk el a filéről a bőrt ez egy kicsit nehezebb, de egy kis türelemmel sikerülni fog. Javasoljuk, hogy ujjaival tágítsa meg a filé vastagabb részén lévő bőrt, és lassan válassza le a húsról húzva. Segíteni fog, ha egy papírtörlővel fogjuk a bőrt, így nem fog csúszni.

3. 

A húst kis darabokra vágjuk és megsózzuk.

4. 

finomliszt  tyúk tojás 3 darab

A halacskákat lisztbe és felvert tojásba megforgatjuk (ha szükséges, több tojást is felverünk) ...

5. 

....ezután zsemlemorzsában is megforgatjuk.

6. 

A fritőz kosarába helyezzük el.

7. 

fritőzolaj

Merítsük olajba, és 170 ° C-on sütjük 4-5 percig. (A halakat serpenyőben olajban is megpiríthatjuk, a sütés felénél megfordítjuk).

8. 

Vegyük ki a kosarat a hallal az olajból, és hagyjuk, hogy csöpögjön le.

9. 

Burgonyasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés