RECEPTEK

Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Nagyon finom csirkehúsleves, zöldséggel és saját kezűleg készített, házi tésztával.

recept,recept fotó,csirkehátak,kelbimbó- fagyasztott,Húslevesek,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

1

??

darab

kcal

csirkehátak

400

??

gramm

kcal

darás liszt

150

524

gramm

kcal

erőleves kocka

1

??

darab

kcal

fekete bors, egész

5

??

darab

kcal

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

hagyma

1

??

darab

kcal

hüvelyes bab, zöld, fagyasztott

80

??

gramm

kcal

kelbimbó- fagyasztott

15

??

darab

kcal

köménymag, őrölt

1

1

csipet

kcal

petrezselyem

1

??

darab

kcal

petrezselyem zöldje

0

??

kcal

répa

3

??

darab

kcal

szegfűbors

1

??

darab

kcal

3

0

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

ételízesítő

2

??

evőkanál

kcal

 

Recept

1. 

csirkehátak 400 gramm 

A megmosott csirke aprólékot kb 2 liter vízzel felöntjük és feltesszük főzni. Amikor forrni kezd a leves, leszedjük a habot a levesről. Sózzuk és hagyjuk lassan főzni.

A megmosott csirke aprólékot kb 2 liter vízzel...

2. 

hagyma 1 darab  fokhagyma 1 gerezd  burgonya 1 darab  répa 3 darab  petrezselyem 1 darab  köménymag, őrölt 1 csipet  szegfűbors 1 darab  fekete bors, egész 5 darab  ételízesítő 2 evőkanál  erőleves kocka 1 darab

A levesbe beletesszük a hagymát, fokhagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, zellert és az erőleves kockát. A levest fűszerezzük borssal, köménymaggal és ételízesítővel (vegeta).

A levesbe beletesszük a hagymát, fokhagymát,...

3. 

kelbimbó- fagyasztott 15 darab  hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 80 gramm  petrezselyem zöldje

Kb 15 perccel a befejezés előtt ( ha már a csirke aprólék és a zöldség is majdnem puha) a leveshez adjuk a fagyasztott kelbimbót és a fagyasztott zöldbabot ( amennyiben friss kelbimbót használunk, egy kicsit tovább főzzük). A levest apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.

Kb 15 perccel a befejezés előtt ( ha már a...

4. 

A sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát kivesszük a levesből felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Kivesszük a csirkehúst is leszedjük a húst a csontról és vissza tesszük a levesbe.

A sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát...

5. Házi tészta

tyúk tojás 1 darab   3 gramm  darás liszt 150 gramm

Lisztből, tojásból és sóból kemény tésztát gyúrunk össze. A liszt pontosan annyi kell hozzá amennyit a tojás felszed.

Lisztből, tojásból és sóból kemény...

6. 

Lisztel hintett gyúrólapon, olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát amennyire csak lehet.

Lisztel hintett gyúrólapon, olyan vékonyra...

7. 

Ezután a tésztát egyforma szeletekre, csíkokra vágjuk, lisztezzük és egymásra rakjuk.

Ezután a tésztát egyforma szeletekre, csíkokra...

8. 

Felvágjuk vastagabb csíkokra.

Felvágjuk vastagabb csíkokra....

9. 

A tésztát egy rövid ideig hagyjuk száradni.

A tésztát egy rövid ideig hagyjuk száradni....

10. 

Ezután kifőzzük forró vízben, egy csepp olajjal , kb 2-3 percig, amíg nem úsznak fel a felszínre. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és a levesbe tesszük.

Ezután kifőzzük forró vízben, egy csepp...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés