Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával
Nagyon finom csirkehúsleves, zöldséggel és saját kezűleg készített, házi tésztával.
recept,recept fotó,csirkehátak,kelbimbó- fagyasztott,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 | darab | |
csirkehátak | 400 | gramm | |
darás liszt | 150 | gramm | |
erőleves kocka | 1 | darab | |
fekete bors, egész | 5 | darab | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 80 | gramm | |
kelbimbó- fagyasztott | 15 | darab | |
köménymag, őrölt | 1 | csipet | |
petrezselyem | 1 | darab | |
petrezselyem zöldje | - | ||
répa | 3 | darab | |
szegfűbors | 1 | darab | |
só | 3 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
ételízesítő | 2 | evőkanál |
Recept
1.
csirkehátak 400 gramm • só
A megmosott csirke aprólékot kb 2 liter vízzel felöntjük és feltesszük főzni. Amikor forrni kezd a leves, leszedjük a habot a levesről. Sózzuk és hagyjuk lassan főzni.
2.
hagyma 1 darab • fokhagyma 1 gerezd • burgonya 1 darab • répa 3 darab • petrezselyem 1 darab • köménymag, őrölt 1 csipet • szegfűbors 1 darab • fekete bors, egész 5 darab • ételízesítő 2 evőkanál • erőleves kocka 1 darab
A levesbe beletesszük a hagymát, fokhagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, zellert és az erőleves kockát. A levest fűszerezzük borssal, köménymaggal és ételízesítővel (vegeta).
3.
kelbimbó- fagyasztott 15 darab • hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 80 gramm • petrezselyem zöldje
Kb 15 perccel a befejezés előtt ( ha már a csirke aprólék és a zöldség is majdnem puha) a leveshez adjuk a fagyasztott kelbimbót és a fagyasztott zöldbabot ( amennyiben friss kelbimbót használunk, egy kicsit tovább főzzük). A levest apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.
4.
A sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát kivesszük a levesből felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Kivesszük a csirkehúst is leszedjük a húst a csontról és vissza tesszük a levesbe.
5. Házi tészta
tyúk tojás 1 darab • só 3 gramm • darás liszt 150 gramm
Lisztből, tojásból és sóból kemény tésztát gyúrunk össze. A liszt pontosan annyi kell hozzá amennyit a tojás felszed.
6.
Lisztel hintett gyúrólapon, olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát amennyire csak lehet.
7.
Ezután a tésztát egyforma szeletekre, csíkokra vágjuk, lisztezzük és egymásra rakjuk.
8.
Felvágjuk vastagabb csíkokra.
9.
A tésztát egy rövid ideig hagyjuk száradni.
10.
Ezután kifőzzük forró vízben, egy csepp olajjal , kb 2-3 percig, amíg nem úsznak fel a felszínre. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és a levesbe tesszük.
Jó étvágyat!