Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

Nagyon finom csirkehúsleves, zöldséggel és saját kezűleg készített, házi tésztával.
recept,recept fotó,csirkehátak,kelbimbó- fagyasztott,Húslevesek,Laktózmentes
Húslevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 ?? | darab kcal | |
csirkehátak | 400 ?? | gramm kcal | |
darás liszt | 150 524 | gramm kcal | |
erőleves kocka | 1 ?? | darab kcal | |
fekete bors, egész | 5 ?? | darab kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 80 ?? | gramm kcal | |
kelbimbó- fagyasztott | 15 ?? | darab kcal | |
köménymag, őrölt | 1 1 | csipet kcal | |
petrezselyem | 1 ?? | darab kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
répa | 3 ?? | darab kcal | |
szegfűbors | 1 ?? | darab kcal | |
só | 3 0 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
ételízesítő | 2 ?? | evőkanál kcal |
Recept
1.
csirkehátak 400 gramm • só
A megmosott csirke aprólékot kb 2 liter vízzel felöntjük és feltesszük főzni. Amikor forrni kezd a leves, leszedjük a habot a levesről. Sózzuk és hagyjuk lassan főzni.

2.
hagyma 1 darab • fokhagyma 1 gerezd • burgonya 1 darab • répa 3 darab • petrezselyem 1 darab • köménymag, őrölt 1 csipet • szegfűbors 1 darab • fekete bors, egész 5 darab • ételízesítő 2 evőkanál • erőleves kocka 1 darab
A levesbe beletesszük a hagymát, fokhagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, zellert és az erőleves kockát. A levest fűszerezzük borssal, köménymaggal és ételízesítővel (vegeta).

3.
kelbimbó- fagyasztott 15 darab • hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 80 gramm • petrezselyem zöldje
Kb 15 perccel a befejezés előtt ( ha már a csirke aprólék és a zöldség is majdnem puha) a leveshez adjuk a fagyasztott kelbimbót és a fagyasztott zöldbabot ( amennyiben friss kelbimbót használunk, egy kicsit tovább főzzük). A levest apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.

4.
A sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát kivesszük a levesből felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Kivesszük a csirkehúst is leszedjük a húst a csontról és vissza tesszük a levesbe.

5. Házi tészta
tyúk tojás 1 darab • só 3 gramm • darás liszt 150 gramm
Lisztből, tojásból és sóból kemény tésztát gyúrunk össze. A liszt pontosan annyi kell hozzá amennyit a tojás felszed.

6.
Lisztel hintett gyúrólapon, olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát amennyire csak lehet.

7.
Ezután a tésztát egyforma szeletekre, csíkokra vágjuk, lisztezzük és egymásra rakjuk.

8.
Felvágjuk vastagabb csíkokra.

9.
A tésztát egy rövid ideig hagyjuk száradni.

10.
Ezután kifőzzük forró vízben, egy csepp olajjal , kb 2-3 percig, amíg nem úsznak fel a felszínre. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és a levesbe tesszük.

Jó étvágyat!