szakacsreceptek.hu

Gyors csirkehúsleves gőzedényben

    

Ha friss csirkét vásárolunk és feldolgozzuk sokszor van úgy hogy megmaradnak a csirkehátak és a csirkeszárnyak. Ezeket az alapanyagokat jól kihasználhatjuk egy gyors csirkeleves elkészítésére gőzedényben.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
csirkehátak300gramm
csirkeszárnyak200gramm
mirelit zöldség (leveskeverék)350gramm
1teáskanál
-
tészta150gramm

1. 

csirkehátak 300 gramm  csirkeszárnyak 200 gramm   1 teáskanál

A csirkehátakat és a csirkeszárnyakt megmossuk, és a legalsó edénybe helyezzük el. Megsózzuk.

2. 

mirelit zöldség (leveskeverék) 350 gramm

A középső edénybe mirelit fagyasztott zöldséget szórunk.

3. 

tészta 150 gramm 

A rizsfőző edénybe a tésztát tesszük, felöntjük vízzel, sózzuk és az egész edényt a harmadik gőzedénybe helyezzük el. Beállítjuk az időmérőt 30 percre.

4. 

A csirkehúst csont nélkül be helyezzük egy edénybe. Hozzáadjuk a zöldséget és a leszűrt tésztát. Majd rá öntjük a húsleves főzetet amit a gőzfazékból nyertünk ki. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés