Ha friss csirkét vásárolunk és feldolgozzuk sokszor van úgy hogy megmaradnak a csirkehátak és a csirkeszárnyak. Ezeket az alapanyagokat jól kihasználhatjuk egy gyors csirkeleves elkészítésére gőzedényben.
recept,recept fotó,csirkehátak,csirkeszárnyak,mirelit zöldség (leveskeverék),tészta - Fusilli (spirál),Húslevesek,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes
Húslevesek
Főzőcske
Adag
4
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
1.
csirkehátak 300 gramm • csirkeszárnyak 200 gramm • só ¾ teáskanál
A csirkehátakat és a csirkeszárnyakt megmossuk, és a legalsó edénybe helyezzük el. Megsózzuk.
2.
mirelit zöldség (leveskeverék) 350 gramm
A középső edénybe mirelit fagyasztott zöldséget szórunk.
3.
tészta - Fusilli (spirál) 150 gramm • só ¼ teáskanál
A rizsfőző edénybe a tésztát tesszük, felöntjük vízzel, sózzuk és az egész edényt a harmadik gőzedénybe helyezzük el. Beállítjuk az időmérőt 30 percre.
4.
A csirkehúst csont nélkül be helyezzük egy edénybe. Hozzáadjuk a zöldséget és a leszűrt tésztát. Majd rá öntjük a húsleves főzetet amit a gőzfazékból nyertünk ki. Ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!
csirkehátak | 300 | gramm | |
csirkeszárnyak | 200 | gramm | |
mirelit zöldség (leveskeverék) | 350 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tészta - Fusilli (spirál) | 150 | gramm |