RECEPTEK

Finom marhahúsleves

Finom marhahúsleves

Májgaluskával vagy grízgaluskával tálaljuk.

recept,recept fotó,répa,petrezselyem,marhahús nyak, tarja,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya200gramm
hagyma80gramm
karalábé100gramm
marhahús nyak, tarja500gramm
petrezselyem250gramm
répa250gramm
2teáskanál
víz2500milliliter
zeller50gramm

 

Recept

1. 

répa 250 gramm  petrezselyem 250 gramm  hagyma 80 gramm  burgonya 200 gramm  karalábé 100 gramm  zeller 50 gramm  marhahús nyak, tarja 500 gramm

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és egészben a fazékba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott húst.

2. 

víz 2500 milliliter   2 teáskanál

Felöntjük hideg vízzel, sózzuk, és lassú tűzzön ( hogy a leves ne legyen zavaros ) felforraljuk. A fokot levesszük és közepes hőfokon kb 1,5 főzzük. A fazekat félig betakarjuk, hogy a gőz el tudjon illanni és a leves ne fusson ki. Az elején egy kanállal leszedjük a habot a levesről.

3. 

Miután megfőtt a leves leszűrjük. A zöldséget és a hús felszeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit