szakacsreceptek.hu

Finom marhahúsleves

Finom marhahúsleves

    

Májgaluskával vagy grízgaluskával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

répa 250 gramm  petrezselyem 250 gramm  hagyma 80 gramm  burgonya 200 gramm  karalábé 100 gramm  zeller 50 gramm  marhahús nyak, tarja 500 gramm

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és egészben a fazékba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott húst.

2. 

víz 2500 milliliter   2 teáskanál

Felöntjük hideg vízzel, sózzuk, és lassú tűzzön ( hogy a leves ne legyen zavaros ) felforraljuk. A fokot levesszük és közepes hőfokon kb 1,5 főzzük. A fazekat félig betakarjuk, hogy a gőz el tudjon illanni és a leves ne fusson ki. Az elején egy kanállal leszedjük a habot a levesről.

3. 

Miután megfőtt a leves leszűrjük. A zöldséget és a hús felszeleteljük.

Jó étvágyat!

burgonya200gramm
hagyma80gramm
karalábé100gramm
marhahús nyak, tarja500gramm
petrezselyem250gramm
répa250gramm
2teáskanál
víz2500milliliter
zeller50gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés