RECEPTEK

Miso leves tofuval

Miso leves tofuval

A miso leves egy tradicionális japán leves. A leves alapja a dasilé, melybe megpuhított miso pasztát kevernek. A többi hozzávaló változhat regionális és szezonális receptek, valamint személyes ízlés alapján

recept,recept fotó,miso paszta,Levesek hüvelyesekből,Japán konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes

Levesek hüvelyesekből

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Awase Dashi recept1liter
Iriko Dashi recept
Kombu Dashi recept
Wakame tengeri alga5teáskanál
miso paszta2evőkanál
tofu, fehér200gramm

 

Recept

1. 

Awase Dashi recept 1 liter  Iriko Dashi recept  Kombu Dashi recept

A miso leves alapanyaga - dashi alaplé.Több alternatívából lehet válogatni, beleértve a vegánt is.

2. 

miso paszta 2 evőkanál

A miso pasztát szűrőn keresztül a levesbe öntjük.

3. 

tofu, fehér 200 gramm

A tofut kis kockákra vágjuk és a leveshez adjuk.

4. 

A levest felforraljuk és levesszük a tűzről.

5. 

Wakame tengeri alga 5 teáskanál

A tengeri algát kis darabokra vágjuk fel. A levesben jelentősen megnövekednek

6. A Miso leves tálalása.

Egy kis edényben forró vízzel leforrázzuk a wakame-t, és kb. 5 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, és amíg elkészülünk a többi lépéssel, addig félretesszük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit