Miso leves tofuval

A miso leves egy tradicionális japán leves. A leves alapja a dasilé, melybe megpuhított miso pasztát kevernek. A többi hozzávaló változhat regionális és szezonális receptek, valamint személyes ízlés alapján
recept,recept fotó,miso paszta,Levesek hüvelyesekből,Japán konyha receptjei,Laktózmentes ,Gluténmentes
Levesek hüvelyesekből
Japán konyha receptjei
kategóriak
Levesek hüvelyesekből › Japán konyha receptjei › Laktózmentes › Gluténmentes › Ázsiai konyha ›Hozzávalók
Hozzávalók
Awase Dashi recept | 1 ?? | liter kcal | |
Iriko Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Kombu Dashi recept | 0 ?? | kcal | |
Wakame tengeri alga | 5 ?? | teáskanál kcal | |
miso paszta | 2 60 | evőkanál kcal | |
tofu, fehér | 200 168 | gramm kcal |
Recept
1.
Awase Dashi recept 1 liter • Iriko Dashi recept • Kombu Dashi recept
A miso leves alapanyaga - dashi alaplé.Több alternatívából lehet válogatni, beleértve a vegánt is.



4.
A levest felforraljuk és levesszük a tűzről.

5.
Wakame tengeri alga 5 teáskanál
A tengeri algát kis darabokra vágjuk fel. A levesben jelentősen megnövekednek

6. A Miso leves tálalása.
Egy kis edényben forró vízzel leforrázzuk a wakame-t, és kb. 5 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, és amíg elkészülünk a többi lépéssel, addig félretesszük.

Jó étvágyat!