szakacsreceptek.hu

Awase Dashi

    

Egy különleges leves recept tengeri Kombu algából és Katsuobushi füstölt tonhal pehelyből.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Kombu tengeri alga20gramm
katsuobushi30gramm
víz1liter

1. 

Kombu tengeri alga 20 gramm

A tengeri alga szeleteket megpucoljuk az esetleges fehér rétegtől

2. 

A alga szeleteket egy ollóval több helyen keresztbe vágjuk, hogy a későbbi feldolgozáskor az ízek össze keveredjenek.

3. 

víz 1 liter

A Kombu tengeri algát langyos vízbe helyezzük. Három órán keresztül állni hagyjuk

4. 

A tengeri algát egy fazékba helyezzük, vizet öntünk rá és közepes lángon melegítjük majdnem forrásig. Ha a tetején hab keletkezne, egy kanál segítségével ezt távolítjuk el. Vigyázni kell hogy a víz ne forrjon fel mert így a leves keserű lehet.

5. 

A fazekat levesszük a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk és ki szedjük az algákat.

6. 

katsuobushi 30 gramm

A levesbe belerakjuk a füstölt tonhal pelyhet és 30 másodpercig felforraljuk.

7. 

Majd a levest leszűrjük a pelyhekből kinyomjuk az összes lét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés