RECEPTEK

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Kombu - szárított tengeri alga, amely meglehetősen vastag. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, fehérjében, rostban. A japánok általában csupán belefőzik az ételekbe, utána eldobják vagy vékony csíkokra szeletelve ételek díszítésére vagy kiegészítésére alkalmazzák.

recept,recept fotó,Kombu tengeri alga,Zöldséglevesek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Japán konyha receptjei,Gluténmentes ,Laktózmentes

Zöldséglevesek

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

4 h.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Kombu tengeri alga20gramm
víz1liter

 

Recept

1. 

Kombu tengeri alga 20 gramm

A tengeri alga szeleteket megpucoljuk az esetleges fehér rétegtől

2. 

A alga szeleteket egy ollóval több helyen keresztbe vágjuk, hogy a későbbi feldolgozáskor az ízek össze keveredjenek.

3. 

víz 1 liter

A Kombu tengeri algát langyos vízbe helyezzük. Három órán keresztül állni hagyjuk

4. 

A tengeri algát egy fazékba helyezzük, vizet öntünk rá és közepes lángon melegítjük majdnem forrásig. Ha a tetején hab keletkezne, egy kanál segítségével ezt távolítjuk el. Vigyázni kell hogy a víz ne forrjon fel mert így a leves keserű lehet.

5. 

Papírtörlőn keresztül átszűrjük a kész levest

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit