szakacsreceptek.hu

Kombu Dashi

    

Kombu - szárított tengeri alga, amely meglehetősen vastag. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, fehérjében, rostban. A japánok általában csupán belefőzik az ételekbe, utána eldobják vagy vékony csíkokra szeletelve ételek díszítésére vagy kiegészítésére alkalmazzák.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

4 h.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Kombu tengeri alga20gramm
víz1liter

1. 

Kombu tengeri alga 20 gramm

A tengeri alga szeleteket megpucoljuk az esetleges fehér rétegtől

2. 

A alga szeleteket egy ollóval több helyen keresztbe vágjuk, hogy a későbbi feldolgozáskor az ízek össze keveredjenek.

3. 

víz 1 liter

A Kombu tengeri algát langyos vízbe helyezzük. Három órán keresztül állni hagyjuk

4. 

A tengeri algát egy fazékba helyezzük, vizet öntünk rá és közepes lángon melegítjük majdnem forrásig. Ha a tetején hab keletkezne, egy kanál segítségével ezt távolítjuk el. Vigyázni kell hogy a víz ne forrjon fel mert így a leves keserű lehet.

5. 

Papírtörlőn keresztül átszűrjük a kész levest

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés