szakacsreceptek.hu

Káposztasaláta kurkumával

Káposztasaláta kurkumával

    

Nagyon finom káposztasaláta, amely nem csak az Ázsia konyhában kedvelt. Szinte bármilyen nem vegetáriánus sós főétel mellé tálalható, de akár a vegetáriánusok számára is kiváló.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet4evőkanál
fehérkáposzta800gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
nádcukor40gramm
répa200gramm
1teáskanál
víz400milliliter

1. 

víz 400 milliliter  nádcukor 40 gramm   1 teáskanál  ecet 4 evőkanál

A vizet sóval és cukorral felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ecetet (lehet rizs ecet is, de az almaecet nem ajánlott - a kurkumával összekeverve kesernyés lesz), majd hagyjuk lehűlni.

2. 

fehérkáposzta 800 gramm

A káposztát vékony csíkokra vágjuk.

3. 

répa 200 gramm

A répát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük vékony hosszú csíkokra. Hozzáadjuk a káposztához...

4. 

...majd leöntjük a forró vízzel. Azonnal leszűrjük.

5. 

kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a kurkumát, fekete borsot és jól átkeverjük.

6. 

Felöntjük az öntettel, lenyomkodjuk és 24 órán át pihenni hagyjuk. Ízlés szerint hozzáadhatunk ecetet, vagy citromlevet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés