RECEPTEK

Házi készítésű pulykasonka

Házi készítésű pulykasonka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

A pulyka húsa könnyed, egészséges választás. A megadott menyiségből 700 gr 100% házi pulykasonkát tudunk készíteni.

recept,recept fotó,pulyka felsőcomb filé,méz ,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Pulykahús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

méz

1

17

teáskanál

kcal

pulyka felsőcomb filé

1

1500

kilogramm

kcal

15

0

gramm

kcal

víz

100

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

pulyka felsőcomb filé 1 kilogramm

A pulyka felső combfilét megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk fel.

A pulyka felső combfilét megmossuk és nagyobb...

2. 

víz 100 milliliter   15 gramm  méz  1 teáskanál

Vízben sót és mézet olvasztunk fel és ezzel az oldattal leöntjük a húst. Utána huzamosabb ideig kevergetjük, kb 10 percig és 24 órára a hűtőbe helyezzük el.

Vízben sót és mézet olvasztunk fel és ezzel...

3. 

A sonkafőző edénybe mikroten zacskót (műanyag zacskó) helyezünk, melybe rétegesen rakjuk az elkészített húst, minden réteget jól összenyomunk, hogy az egész tele legyen. A zacskóba a húsra helyezzük a rőgzítő tányért a domború oldalával fölfelé. A domborulatra helyezzük a rugót, melyet három ágú zárórésszel összenyomunk és fordítással zárunk. Az így elkészített húst a hűtőbe tesszük, ahol mintegy 4 fokos hőmérsékleten 2 napig állni hagyjuk

A sonkafőző edénybe mikroten zacskót (műanyag...

4. 

Két nap után a húst edényestől egy másik edénybe helyezzük, melyben mintegy 80 fokos hőmérsékletű víz van és két órán át főzzük. A víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 80 fokot. (Ennél a hőmérsékletnél az edény aljából buborékok törnek elő). A víz forrása árt a sonka minőségének. A víz szintje nem haladhatja meg a sonkakészítő edény nyílásainak a szintjét, illetve mintegy 1,5 centiméterrel a nyílás alatt kell lenni. A sonkához nem kerülhet víz. A főzés befejezése után (mintegy 2 óra) a húst az edényben kell hagyni kihűlni, esetleg vízzel lehet hűteni.

Két nap után a húst edényestől egy másik...

5. 

A kihűlés után (mintegy 1,5-2 óra) az edény zárórészét kinyitjuk és leöntjük a vizet ami a főzés közben keletkezet.

 A kihűlés után (mintegy 1,5-2 óra) az edény...

6. 

Kiborítjuk a sonkát a zacskóból...

 Kiborítjuk a sonkát a zacskóból... ...

7. 

...és felszeleteljük. Legjobb ha elektromos szeletelővel vágjuk a sonkát. Mivel ez a sonka fajta kevés zsiradékot tartalmaz, megtörténhet hogy szeletelés közben szétesik. Ez viszont nem befolyásolja a sonka finom ízét. Amennyiben a munkafolyamat a leírás szerint történt, így finom meglepetés vár Önre.

...és felszeleteljük. Legjobb ha elektromos...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés