RECEPTEK

Házi készítésű pulykasonka

Házi készítésű pulykasonka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

A pulyka húsa könnyed, egészséges választás. A megadott menyiségből 700 gr 100% házi pulykasonkát tudunk készíteni.

recept,recept fotó,pulyka felsőcomb filé,méz ,Pulykahús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Pulykahús

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

méz 1teáskanál
pulyka felsőcomb filé1kilogramm
15gramm
víz100milliliter

 

Recept

1. 

pulyka felsőcomb filé 1 kilogramm

A pulyka felső combfilét megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk fel.

A pulyka felső combfilét megmossuk és nagyobb...

2. 

víz 100 milliliter   15 gramm  méz  1 teáskanál

Vízben sót és mézet olvasztunk fel és ezzel az oldattal leöntjük a húst. Utána huzamosabb ideig kevergetjük, kb 10 percig és 24 órára a hűtőbe helyezzük el.

Vízben sót és mézet olvasztunk fel és ezzel...

3. 

A sonkafőző edénybe mikroten zacskót (műanyag zacskó) helyezünk, melybe rétegesen rakjuk az elkészített húst, minden réteget jól összenyomunk, hogy az egész tele legyen. A zacskóba a húsra helyezzük a rőgzítő tányért a domború oldalával fölfelé. A domborulatra helyezzük a rugót, melyet három ágú zárórésszel összenyomunk és fordítással zárunk. Az így elkészített húst a hűtőbe tesszük, ahol mintegy 4 fokos hőmérsékleten 2 napig állni hagyjuk

A sonkafőző edénybe mikroten zacskót (műanyag...

4. 

Két nap után a húst edényestől egy másik edénybe helyezzük, melyben mintegy 80 fokos hőmérsékletű víz van és két órán át főzzük. A víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 80 fokot. (Ennél a hőmérsékletnél az edény aljából buborékok törnek elő). A víz forrása árt a sonka minőségének. A víz szintje nem haladhatja meg a sonkakészítő edény nyílásainak a szintjét, illetve mintegy 1,5 centiméterrel a nyílás alatt kell lenni. A sonkához nem kerülhet víz. A főzés befejezése után (mintegy 2 óra) a húst az edényben kell hagyni kihűlni, esetleg vízzel lehet hűteni.

Két nap után a húst edényestől egy másik...

5. 

A kihűlés után (mintegy 1,5-2 óra) az edény zárórészét kinyitjuk és leöntjük a vizet ami a főzés közben keletkezet.

 A kihűlés után (mintegy 1,5-2 óra) az edény...

6. 

Kiborítjuk a sonkát a zacskóból...

 Kiborítjuk a sonkát a zacskóból... ...

7. 

...és felszeleteljük. Legjobb ha elektromos szeletelővel vágjuk a sonkát. Mivel ez a sonka fajta kevés zsiradékot tartalmaz, megtörténhet hogy szeletelés közben szétesik. Ez viszont nem befolyásolja a sonka finom ízét. Amennyiben a munkafolyamat a leírás szerint történt, így finom meglepetés vár Önre.

...és felszeleteljük. Legjobb ha elektromos...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés