Pulykacombok curry- szószban

Finom pulykadarabok curry-tejszínes szószban amelyt tésztával tálalunk.
recept,recept fotó,pulyka felsőcomb filé,tejföl (14-18%),Pulykahús
Pulykahús
kategóriak
Pulykahús ›Hozzávalók
Hozzávalók
| curry fűszerkeverék | 2 33 | teáskanál kcal | |
| finomliszt | 25 87 | gramm kcal | |
| fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
| hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
| morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 200 186 | gramm kcal | |
| olivaolaj | 5 660 | evőkanál kcal | |
| piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
| pulyka felsőcomb filé | 600 900 | gramm kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| tejföl (14-18%) | 200 320 | gramm kcal | |
| víz | 200 0 | milliliter kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
pulyka felsőcomb filé 600 gramm • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • curry fűszerkeverék 2 teáskanál • olivaolaj 4 evőkanál
Mossuk meg a pulykacombot és vágjuk kockákra. Tegyük egy tálba, szórjuk meg paprikával és fűszerekkel. Öntsünk hozzá olajat és keverjük össze. Hagyjuk legalább 2 órán át pácolni hideg helyen.

2.
hagyma 50 gramm • fokhagyma 3 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál
A megtisztított és apróra vágott hagymát a megtisztított és apróra vágott fokhagymával együtt kevés olajban egy kicsit megsütjük.

3.
só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a pácolt húst a páccal együtt és pirítjuk amíg a hús kifehéredik. Megsózzuk.

4.
víz 200 milliliter
A húst forró vízzel felöntjük és lefedve egy órán át pároljuk, néha megkeverjük.


6.
finomliszt 25 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tejföl (14-18%) 200 gramm
Besűrítjük habarással amit tejből, tejfölből és lisztből keszítünk el.

Jó étvágyat!























