Pulykacombok curry- szószban
Finom pulykadarabok curry-tejszínes szószban amelyt tésztával tálalunk.
recept,recept fotó,pulyka felsőcomb filé,tejföl (14-18%),Pulykahús
Pulykahús
kategóriak
Pulykahús
Hozzávalók
Hozzávalók
curry fűszerkeverék | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 25 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 50 | gramm | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 200 | gramm | |
olivaolaj | 5 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
pulyka felsőcomb filé | 600 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
víz | 200 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
pulyka felsőcomb filé 600 gramm • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • curry fűszerkeverék 2 teáskanál • olivaolaj 4 evőkanál
Mossuk meg a pulykacombot és vágjuk kockákra. Tegyük egy tálba, szórjuk meg paprikával és fűszerekkel. Öntsünk hozzá olajat és keverjük össze. Hagyjuk legalább 2 órán át pácolni hideg helyen.
2.
hagyma 50 gramm • fokhagyma 3 gerezd • olivaolaj 1 evőkanál
A megtisztított és apróra vágott hagymát a megtisztított és apróra vágott fokhagymával együtt kevés olajban egy kicsit megsütjük.
3.
só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a pácolt húst a páccal együtt és pirítjuk amíg a hús kifehéredik. Megsózzuk.
4.
víz 200 milliliter
A húst forró vízzel felöntjük és lefedve egy órán át pároljuk, néha megkeverjük.
6.
finomliszt 25 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • tejföl (14-18%) 200 gramm
Besűrítjük habarással amit tejből, tejfölből és lisztből keszítünk el.
Jó étvágyat!