szakacsreceptek.hu

Pulykacombok curry- szószban

Pulykacombok curry- szószban

    

Finom pulykadarabok curry-tejszínes szószban amelyt tésztával tálalunk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Pulykahús  

 

1. 

pulyka felsőcomb filé 600 gramm  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  curry fűszerkeverék 2 teáskanál  olivaolaj 4 evőkanál

Mossuk meg a pulykacombot és vágjuk kockákra. Tegyük egy tálba, szórjuk meg paprikával és fűszerekkel. Öntsünk hozzá olajat és keverjük össze. Hagyjuk legalább 2 órán át pácolni hideg helyen.

2. 

hagyma 50 gramm  fokhagyma 3 gerezd  olivaolaj 1 evőkanál

A megtisztított és apróra vágott hagymát a megtisztított és apróra vágott fokhagymával együtt kevés olajban egy kicsit megsütjük.

3. 

 1 teáskanál

Hozzáadjuk a pácolt húst a páccal együtt és pirítjuk amíg a hús kifehéredik. Megsózzuk.

4. 

víz 200 milliliter

A húst forró vízzel felöntjük és lefedve egy órán át pároljuk, néha megkeverjük.

5. 

morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 200 gramm

A puha húshoz keverjük a kukoricát.

6. 

finomliszt 25 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  tejföl (14-18%) 200 gramm

Besűrítjük habarással amit tejből, tejfölből és lisztből keszítünk el.

Jó étvágyat!

curry fűszerkeverék2teáskanál
finomliszt25gramm
fokhagyma3gerezd
hagyma50gramm
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású200gramm
olivaolaj5evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
pulyka felsőcomb filé600gramm
1teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
víz200milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés