Ponty alufóliában
Lágy halétel, tejföllel és paprikával.
recept,recept fotó,ponty,tejföl (14-18%),Halak
Halak
kategóriak
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
citrom | ½ | darab | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | - | ||
piros paprika, őrölt | - | ||
ponty | - | ||
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 100 | milliliter |
Recept
1.
ponty • só • citrom ½ darab • finomliszt • fekete bors, őrölt • piros paprika, őrölt
A pontyot megmossuk és megszárítjuk, patkó alakúra szeleteljük. A patkókat megsózzuk és citrommal megcsepegtetjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, fekete borsot és az őrölt pirospaprikát. Ebbe a masszába szárazon panírozzuk a patkókat.
2.
tejföl (14-18%) 100 milliliter
A sütőlapot alufóliával béleljük, amelyre ráhelyezzük a patkókat, leöntjük tejföllel. Az alufóliát betekerjük és előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!